ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 24/5/2013 13:01
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με διακυμάνσεις το Χρηματιστήριο

Με διακυμάνσεις το Χρηματιστήριο

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις απώλειες 10% περίπου από τις αρχές της εβδομάδας, με την προσοχή στραμμένη στον ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση των χαμηλότερων τριμηνιαίων κερδών εδώ και μία δεκαετία. Ωστόσο, λίγο μετά το μεσημέρι, ο γενικός δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί πλέον κατά 0,35%, στις 1.034,75 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε την Πέμπτη πτωτικά 3,9%, στις 1.038,39 μονάδες, με την Εθνική να υποχωρεί 13,5% στα 0,90 ευρώ. Μόνο ο τραπεζικός δείκτης έχει χάσει 40% από τις αρχές της εβδομάδας. 

«Ο γενικός δείκτης είναι υπερπουλημένος σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και αυτό ίσως δώσει κίνητρο για μια ισχυρή θετική αντίδραση, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά την χθεσινή πτώση», ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη του εδώ και μία δεκαετία εξαιτίας της υψηλότερης φορολογίας και της πτώσης των πωλήσεών του λόγω της παρατεταμένης ύφεσης. 

Το ενδιαφέρον της αγοράς θα στραφεί και στον τραπεζικό κλάδο ενόψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Εθνικής μετά το κλείσιμο. Από τις 24 Μαΐου έως και τις 29 Μαΐου παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών της τράπεζας μέχρι να ολοκληρωθεί το reverse split.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter