ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 19/3
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΒULLS VS ΒEARS

Ο χρόνος περνά, η κόπωση γίνεται δυσβάσταχτη

Ο χρόνος περνά, η κόπωση γίνεται δυσβάσταχτη

 Του Νίκου Ζαβρά
nzabras@pegasus.gr

Coca Cola HBG (EEE): Επιστρέφει προς την περιοχή των 23 ευρώ η μετοχή που βρίσκεται σε θετικό τέμπο εδώ και καιρό, με τις απαραίτητες βέβαια οπισθοχωρήσεις. Αξιόλογη απόδοση αφού ξεκίνησε το τρέχον έτος από τα 20,69 ευρώ. Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΕΕ στα 23,3 από 20 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση «neutral». Η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή-στόχο, εκτιμώντας ότι η εταιρεία θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 10%. Παράλληλα, η IBG προβλέπει σταδιακή αύξηση του μερίσματος, με στόχο ένα ακαθάριστο μέρισμα ύψους 0,47 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΤΕ: Στην περιοχή των 8,5 ευρώ κινείται για μεγάλο χρονικό διάστημα η μετοχή του Οργανισμού τηλεπικοινωνιών, αδυνατώντας να διασπάσει την περιοχή των 9 ευρώ στην οποία βρισκόταν στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου. Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο, στα 11,5 από 11,1 ευρώ δίνει η AlphaFinance, ενώ διατηρεί σύσταση «outperform» για τον τίτλο. Η χρηματιστηριακή προβλέπει μικρή αύξηση εσόδων το 2017 για τον Οργανισμό, μετά και τις επενδύσεις της τελευταίας διετίας στη σταθερή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες τηλεόρασης και δεδομένων.

Γενικός Δείκτης Η πορεία της αγοράς είναι άμεσα συναρτημένη με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών. Θετικές ειδήσεις στο θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και καλές εξελίξεις
Γενικός Δείκτης
Η πορεία της αγοράς είναι άμεσα συναρτημένη με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών. Θετικές ειδήσεις στο θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και καλές εξελίξεις σχετικά με το QE μπορούν να δώσουν ουσιαστική ώθηση στην αγορά. Αντίθετα, όσο το τοπίο παραμένει θολό και αβέβαιο τόσο οι επενδυτές θα απέχουν και η αγορά θα κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα. «Κλειδί» είναι η αύξηση της αξίας των συναλλαγών που θα δείξει αύξηση του ενδιαφέροντος.

ΕΛ.ΠΕ: Σε ανοδικό τέμπο βρίσκεται η μετοχή το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως εξάρσεις και επιθετικές κινήσεις. Το ενδιαφέρον αρκετών χαρτοφυλακίων είναι δεδομένο, αφού υπάρχουν προσδοκίες για αυξημένα οικονομικά μεγέθη. Εξάλλου και οι περισσότεροι αναλυτές θέτουν σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τις τιμές - στόχους. Ανοίγει και ο δρόμος για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο από Κοινοπραξία εταιρειών στις οποίες περιλαμβάνονται μεγάλες ευρωπαϊκές ενεργειακές επιχειρήσεις καθώς και τα ΕΛΠΕ.

Motor Oil: Σταθεροποιητική κίνηση για τη μετοχή που προσπαθεί να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα που βρέθηκε, πάνω από τα 15 ευρώ. Η ανοδική της πορεία έχει κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων. Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 19 ευρώ, από 18 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η CreditSuisse με αξιολόγηση Outperform. Τα μεγέθη του τελευταίου τριμήνου του 2016 χαρακτηρίζονται καλύτερα του αναμενομένου, καθώς τα συγκρίσιμα EBITDA έφτασαν τα 158 εκατ. ευρώ, από 138 εκατ. που ανέμενε η ελβετική τράπεζα. Όσο για το μέρισμα υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να φτάσει στο 0,9 ευρώ ανά μετοχή για το 2016.

Αεροπορία Αιγαίου: Συνεχίζει και την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το θετικό βηματισμό της η μετοχή και πλέον βρίσκεται πάνω από τα 7 ευρώ. Μάλιστα σε ορισμένες συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος παρουσιάστηκε κατακόρυφη αύξηση του όγκου συναλλαγών, δείχνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Εξάλλου οι προβλέψεις για την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες και ο όμιλος έχει δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται τις θετικές συγκυρίες.

Fourlis: Σταθεροποιητικές κινήσεις για τη μετοχή με την τιμή, στις τελευταίες συνεδριάσεις, στα επίπεδα όπου ξεκίνησε το τρέχον έτος, πάνω από τα 4 ευρώ. Βέβαια έχει προσφέρει αξιόλογες αποδόσεις τα δύσκολα χρόνια και για τον λόγο αυτό έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αρκετών χαρτοφυλακίων. Με ενισχυμένη κερδοφορία και αύξηση πωλήσεων ολοκλήρωσε το 2016 ο όμιλος. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 428,1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,3% σε σχέση με το 2015, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 38,4 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 17,9%. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασαν άνοδο και ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,25 εκατ. ευρώ, το 2015.

ΕΧΑΕ: Πέριξ των 4,5 ευρώ κινείται η μετοχή για μεγάλο διάστημα, αφού έχει επηρεαστεί από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα. Η αποχή των επενδυτών έχει οδηγήσει τα ελληνικό χρηματιστήριο σε μείωση των συναλλαγών. Σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο στα 4,9 ευρώ δίνει η Alpha Finance για τη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι παρά την ελκυστική αποτίμησή της η μετοχή έχει πληγεί από τα ανασφάλεια που υπάρχει στην αγορά και θεωρεί ότι χρειάζονται καταλύτες που θα οδηγήσουν τον τίτλο υψηλότερα.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ο χρόνος περνά, η κόπωση γίνεται δυσβάσταχτη
  • Γενικός Δείκτης Η πορεία της αγοράς είναι άμεσα συναρτημένη με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών. Θετικές ειδήσεις στο θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και καλές εξελίξεις

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter