ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 19/3
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΛΑΡΙΟ

Πέριξ των 6,5 δισ. το ενεργητικό

ΤΟΥ  NΙΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
nsakel@pegasus.gr 

H αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων δεν κινείται ιδιαιτέρα το τελευταίο διάστημα και το συνολικό ενεργητικό δείχνει να περιστρέφεται με μικρές αποκλίσεις πέριξ των 6,5 δισ. ευρώ. Οι θεσμικοί διαχειριστές και κυρίως οι επενδυτές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου , οι μεν διαχειριστές να διαμορφώσουν νέες στρατηγικές επενδύσεων , οι δε επενδυτές να δουν το πλάνο μέσα στο οποίο θα μπορούν να κινηθούν. Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν αυξηθεί οι φωνές που θεωρούν ότι όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ενδέχεται να χαλαρώσουν τα capital controls και τότε όλο και περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές θα αναζητήσουν τοποθετήσεις προς αμοιβαία κεφάλαια σε ξένες αγορές και πιο σύνθετα επενδυτικά προιόντα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίστηκαν οι εκροές από τα διαχείρισης διαθεσίμων εσωτερικού (τα οποία χρησιμεύουν μόνο ως παρκάρισμα κεφαλαίων) και πηγές από την αγορά θεωρούν ότι τα κεφάλαια αυτά που εξέρχονται κατευθύνονται, όχι σε άλλες επενδυτικές επιλογές ,αλλά κυρίως προς την κατανάλωση και τις διάφορες υποχρεώσεις των νοικοκυριών. 

Μικρή υποχώρηση ενεργητικού με οριακές αρνητικές αποδόσεις είχαν τα μετοχικά εσωτερικού, σταθεροποίηση στις αποδόσεις είχαν τα μετοχικά εξωτερικού, ενώ μικρή άνοδο τα διεθνή μεικτά α/κ. Τέλος, συνεχίστηκαν οι μικρές εισροές προς τα α/κ σε αμερικανικό δολάριο.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βοηθήσει στο να επιστρέψουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές των αμοιβαίων κεφαλαίων και οι αποταμιευτές που θα δουν ένα σταθερότερο επίπεδο συναλλαγών και με μικρότερους επενδυτικούς κινδύνους. Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει εάν αυτό θα κρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά τουλάχιστον θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter