ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 31/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Δ. ΤΖΑΝΑΣ (Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ)

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι το νέο, καταληκτικό αυτή τη φορά, Eurogroup - ορόσημο της 15ης Ιουνίου ή ενδεχομένως τη σύνοδο κορυφής της 22ας Ιουνίου, για να υπάρξει απόφαση για τα φλέγοντα ελληνικά θέματα που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οδηγώντας τη χώρα σε σκηνικό υψηλής αβεβαιότητας σε όλα τα επίπεδα. Και για μεν την εκταμίευση της δόσης οι προσδοκίες ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση σε συνέχεια της εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων από την ελληνική κυβέρνηση είναι υψηλές. Όμως για το χρέος, η συνεχιζόμενη διατήρηση της ασυνεννοησίας μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ δεν δημιουργεί θετικές προσδοκίες αφήνοντας μόνο το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης «την τελευταία στιγμή», σενάριο μικρής πιθανότητας, ή κάποιο οδικό χάρτη μελλοντικής διευθέτησής του. Εξελίξεις που δεν λύνουν τα χέρια του Μάριο Ντράγκι για να εντάξει και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς η ΕΚΤ εγκρίνει τη σχετική διαδικασία για χώρες με αδιαμφισβήτητα βιώσιμο χρέος. Με την κλεψύδρα του χρόνου λοιπόν να κυλάει βασανιστικά αργά, το ελληνικό χρηματιστήριο εγκλωβίστηκε κάτω από τις 800 μονάδες, με χαμηλότερες συναλλαγές και χαμηλό πήχη προσδοκιών για μια «καλή συμφωνία». Η καθημερινή αντιπαράθεση αγοραστών-πωλητών βρίσκει πλέον εύκολα νικητές τους δεύτερους και η πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη αμβλύνεται καθημερινά.

Το προφίλ 12 μετοχών

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

H «Hμερησία» προσφέρει κάθε ημέρα στους αναγνώστες της μία νέα βάση δεδομένων για την πορεία των μετοχών. Mε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την ημερήσια διακύμανση, τον όγκο των συναλλαγών, τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή της μετοχής κατά την τελευταία συνεδρίαση και κυρίως με τα στοιχεία για την εξέλιξη της μετοχής το τελευταίο δωδεκάμηνο, επιχειρεί να προσφέρει μία πληρέστερη εικόνα στους επενδυτές. Σαφώς και η προβολή των στοιχείων αυτών δεν αποτελεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Πρόκειται για χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που προσφέρονται για ανάλυση και μελέτη.

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Kαθημερινά η «H» παρέχει στοιχεία για έξι διαφορετικές, κάθε φορά, μετοχές από την Yψηλή Kεφαλαιοποίηση και έξι μετοχές από τη Mεσαία και Μικρή Kεφαλαιοποίηση.

Στόχος να παρουσιάζονται οι μετοχές όλων των εισηγμένων με γραφήματα και αναλυτικό πίνακα για καθεμία χωριστά. Tα στοιχεία καταγράφουν όλες τις διακυμάνσεις της μετοχής.

* Η προβολή των στοιχείων αυτών δεν αποτελεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σύσταση για αγορά ή πώληση


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο
  • Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο
  • Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter