ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 1/6
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Αυξημένος τζίρος με οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Αν και η διαφορά στις τιμές ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, χθες στο Χρηματιστήριο παρουσιάσθηκε μία σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI.

Να σημειωθεί ότι πριν από τις τελικές δημοπρασίες ο τζίρος ήταν στα 81 εκατ. ευρώ και το «κουδούνι της λήξης» τον βρήκε στα 180,5 εκατ., που σημαίνει ότι πολύ περισσότερο από το 50% του τζίρου έγινε μέσω των τελικών δημοπρασιών.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και εκεί που τοποθετήθηκαν τα περισσότερα κεφάλαια ήταν στην Τράπεζα Πειραιώς στον ΟΠΑΠ, στην Jumbo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 950,87 (-1,82%) και 993,31 μονάδων (+2,57%), και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 970,84 μονάδες (+0,25%).

Οι τραπεζικές μετοχές ξεκίνησαν επιφυλακτικά και με μάλλον πτωτικές διαθέσεις, για να ανακάμψουν στην συνέχεια, όμως η ανοδική κίνηση δεν βρήκε πρόθυμους αγοραστές για να ακολουθήσουν και έτσι το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους πιθανούς «κραδασμούς» που μπορεί να έφερναν οι τελικές δημοπρασίες.

Απόλυτα δικαιολογημένη η χθεσινή νευρικότητα θεωρούν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, καθώς η εμπειρία από το παρελθόν συνηγορεί για πιθανές εκπλήξεις που θα μπορούσαν να φέρουν οι ροές κεφαλαίων, λόγω MSCI, έστω και αν οι εξαμηνιαίες αλλαγές δεν περιελάμβαναν προσθήκες, ή διαγραφές ελληνικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε επιφυλακτικά με εναλλαγές προσήμων για να υποχωρήσει σημειώνοντας «τριπλή πρόσκρουση» στην περιοχή των 769 μονάδων και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 769,12 μονάδες (-0,89%). Ακολούθησε αντίδραση έως τις 779,78 μονάδες (+0,48%) χωρίς να μειωθούν οι εναλλαγές στο πρόσημο, στις 17.00 βρέθηκε στις 774,61 (-0,18%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 775,25 μονάδες με οριακές απώλειες 0,10%. Ο τζίρος, λόγω όσων προαναφέρθηκαν, εκτινάχθηκε στα 180,5 εκατ., από τα οποία τα 7,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΦΦΓΚΡΠ, ΜΠΕΛΑ), ενώ Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς απέσπασαν το 55,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter