ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 7/2/2012 16:14
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Τσίπρας: Η απειλή χρεοκοπίας είναι το ισχυρό χαρτί μας

Τσίπρας: Η απειλή χρεοκοπίας είναι το ισχυρό χαρτί μας

Ως το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας έναντι της τρόικας χαρακτήρισε την απειλή μιας άτακτης χρεοκοπίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πώς στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας ενώ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα τόσο το τραπεζικό σύστημα, όσο και το δημόσιο π.χ. στο θέμα της καταβολής μισθών και συντάξεων, «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη».

Κι αυτό, τόνισε, «είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο καθώς με το PSI τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε την πρότασή του είτε να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, είτε «να δοθεί περιθώριο χρόνου στη χώρα για τρία χρόνια, με μη καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της τρόικας «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», τους οποίους όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε αν ήταν στην εξουσία. 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter