ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 17/6/2015 15:13
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΛΕΜΟ

Πρωτοφανές: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στον Στουρνάρα την έκθεση γιατί δεν της... άρεσε και ήταν σε στικάκι

Πρωτοφανές: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στον Στουρνάρα την έκθεση γιατί δεν της... άρεσε και ήταν σε στικάκι

Ανοικτός είναι πλέον ο πόλεμος που έχει ανοίξει η Πρόεδρος της Βουλής κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Σε μια πρωτοφανή κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν δέχθηκε την έκθεση της ΤτΕ γιατί εστάλη σε... στικάκι κι όχι τυπωμένη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες χαρακτήρισε την έκθεση «απαράδεκτη» και φέρεται να απαίτησε από τον κ. Στουρνάρα να της φέρει την έκθεση της ΤτΕ τυπωμένη και όχι σε στικάκι.

«Αυτή η βουλή δεν εχεται στικάκια. Αλλοι είχαν στικάκια στα γραφεία και τις τσέπες τους», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Ο κύριος Στουρνάρας απέστειλε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-15 για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής και κατήγγειλε πως την ίδια ώρα ο διοικητής της ΤτΕ αρνείται να δώσει στοιχεία της κίνησης λογαριασμών (Ελλάδας – ΕΚΤ) από τους οποίους πέρασαν χρήματα “που υποτίθεται δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια της Ελλάδας”.

“Αυτή η πράξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον διοικητή της ΤτΕ, που δεν λειτουργεί υπέρ δημόσιου συμφέροντος για την Ελλάδα αλλά εκθέτει και την ΕΚΤ” πρόσθεσε η κ. Κωσταντοπούλου και τόνισε ότι η άρνηση δεν γίνεται αποδεκτή και πως η επιτροπή θα επανέλθει για το θέμα.

Η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε το εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης στο οποίο ο κ. Στουρνάρας λαμβάνει σαφή θέση υπέρ της υπογραφής συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία, όσο οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώνονται.

“Να πω πως αυτό αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ω απαράδεκτο. Απαράδεκτη ενέργεια, απόπειρα παρέμβασης. Ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική που διαμορφώθηκε, στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει υποχρεώσεις του ως διοικητής της Τράπε4ζας της Ελλάδας, όταν έκανε ωμή παρέμβαση στην εκλογή ΠτΔ δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας”, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

“Και αυτή η επιστολή αποτελεί αφορμή ώστε η Επιτροπή Αλήθειας να τον καλέσει για τον τρόπο που παρεμβαίνει αντιδημοκρατικά, να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει ουσιαστική διεκδίκηση”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η Έκθεση απεστάλη σε στικάκι και όχι τυπωμένη κάτι που η πρόεδρος της Βουλής το εξέλαβε ως σπουδή του Γιάννη Στουρνάρα να παρέμβει ωμά στη διαδικασία. “Έστειλε την έκθεση σε στικάκι. Στικάκια δεν παραλαμβάνει το Κοινοβούλιο. Άλλοι διακινούσαν στικάκια στις τσέπες και τα συρτάρια τους”, δήλωσε.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει κληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την υπογραφή εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, που σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ προειδοποιεί πως μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι «η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και – πιθανότατα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter