ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 1/2 11:43
ενημερώθηκε
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


50-50 ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κούλογλου: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση - Κακώς άνοιξε η συζήτηση για τη δραχμή

Κούλογλου: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση - Κακώς άνοιξε η συζήτηση για τη δραχμή

«Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες η ευρωζώνη να καταρρεύσει και για αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο. 

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον RealFm 97,8 δήλωσε πως «ο Σόιμπλε θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολύ πιο υπάκουος συνομιλητής και θα κάνει πολύ γρήγορα όλα αυτά στα οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί και προσπαθεί να τα αποφύγει».

Στο ερώτημα πότε θα το κάνει αυτό και αν πρόκειται να γίνει πριν από τις γερμανικές εκλογές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Νομίζω ναι. Νομίζω ότι θέλει να χρησιμοποιήσει ακόμα την ελληνική κρίση, την οποία ο ίδιος προσπαθεί να προκαλέσει, στις γερμανικές εκλογές παίζοντας το παιχνίδι του σκληρού, το οποίο πιάνει στην κοινή γνώμη. Δηλαδή, “είδατε τι κάναμε στους Ελληνες; Τους φερθήκαμε αυστηρά όπως έπρεπε.” Και υπάρχει αυτό το κλίμα στην Γερμανία, η κουλτούρα της πειθαρχίας και της τιμωρίας και νομίζω ότι θέλει να το χρησιμοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Και σημείωσε: «Θεωρώ ότι στα σχέδιά του είναι ακριβώς αυτό: επειδή αυτή η προπαγάνδα που έγινε εναντίον των χωρών του Νότου τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα εναντίον της Ελλάδας, δεν έχει ξεπεραστεί. Δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις να αλλάξει το κλίμα στην κοινή γνώμη στη Γερμανία. Ακόμα πιστεύουν ότι είμαστε τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, διεφθαρμένοι κ.λπ, ενώ οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο απ’ όλους τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ξεκινήσει συζήτηση για αποχώρηση από το ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη, όχι με δική μας πρωτοβουλία, ή ούτε με αφορμή εμάς, προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή σε κατάρρευση. Κατά τη γνώμη μου το θεωρώ πιθανό. Αυτή η συζήτηση, η παρασκευή και προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου για το τι θα γίνει πρέπει να ξεκινήσει. Πρέπει να ξεκινήσει, αλλά όχι με τη μορφή αποχωρεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα δεν αντέξουν. Ασφαλώς αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να βάλουμε εμείς στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι της αποχώρησης. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο τον Σόιμπλε παρά εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείται εσείς να μην αντέξει η Ευρωζώνη με όλα αυτά που συμβαίνουν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η ιστορία έχει αρχίσει και τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι και τον Τραμπ έχουμε πρόεδρο. Είχαμε το Βrexit. Είναι 50-50% αυτή τη στιγμή αν η Ευρωζώνη θα αντέξει».

Και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να ξεκινήσουμε εμείς διαδικασίες αποχώρησης».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter