ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 19/9/2009 9:20
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ σε 4 νέες δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή και το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ διατηρείται

Το ΠΑΣΟΚ υπερτερεί από 6 έως 7,5 μονάδες έναντι της ΝΔ και κατοχυρώνει αυτοδυναμία σύμφωνα με τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Επικράτηση του ΠΑΣΟΚ κατά έξι μονάδες έναντι της ΝΔ και αυτοδυναμία δείχνει η έρευνα της εταιρείας Public Issue, η οποία έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 41,5% και 153 έδρες, η Ν.Δ. 35,5% και 97 έδρες, το ΚΚΕ 8,5% (23 έδρες), ο ΛΑΟΣ 6% (16 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 4% (11 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5%.

Marc

Με 7,5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μarc για το ΕΘΝΟΣ, μία εκτίμηση που δίνει στο κόμμα αυτοδυναμία 153 εδρών.

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,7% έναντι 29,2% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,4%, ο ΛΑΟΣ με 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται κατά 7,8 μονάδες.

Kάπα Research

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για το "Βήμα", με 6,8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%. Στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εισέρχονται πέντε κόμματα, αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%.

Ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.


VPRC

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το τελευταίο κύμα του Προεκλογικού Βαρόμετρου της VPRC για το tvxs.

Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 42,5%, η ΝΔ 35%, το ΚΚΕ 8%, το ΛΑΟΣ 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4%. 2,5% λαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter