ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 27/10/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Ο «Μουτζαχεντίν», ο Ανθιμος και ο Μπουτάρης

Ο «Μουτζαχεντίν», ο Ανθιμος και ο Μπουτάρης

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

Προκλητική επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη σημειώθηκε χθες από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο λίγο μετά το τέλος της δοξολογίας στον Αγιο Δημήτριο, που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού.Ο Μητροπολίτης χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε την ιερότητα του χώρου, ούτε τη σημασία της ημέρας και την γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, προχώρησε σε λεκτική επίθεση, λέγοντας στον υποψήφιο για τον δήμο της Θεσσαλονίκης ότι «η εκκλησία θα είναι εναντίον σου» και «δεν πρόκειται να εκλεγείς» και ακόμη ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχτεί να τον ορκίσει ως δήμαρχο.

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τους παρόντες, που αντέδρασαν στα λεγόμενα του μητροπολίτη.Αφορμή για τα παραπάνω ήταν τα όσα είπε ο Γ. Μπουτάρης προχθές το βράδυ στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γ. Ραγκούση. «Δεν είμαι εναντίον της εκκλησίας, αλλά ο κ. Ανθιμος μου θυμίζει συχνά Μουτζαχεντίν» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν έχει διαφορά από Μουτζαχεντίν που κηρύσσουν το μίσος».

Ο λόγος
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ανθιμος επικρίνει έντονα τον κ. Μπουτάρη για την καύση της σορού της συζύγου του μετά τον θάνατό της. Ο ίδιος ο υποψήφιος είχε ζητήσει να γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία, κάτι που δεν αποδέχθηκε, όμως, η εκκλησία, επειδή η θανούσα είχε ζητήσει από πριν ως τελευταία επιθυμία την καύση της σορού της.Ο κ. Ανθιμος πριν το επεισόδιο με τον κ. Μπουτάρη, είχε έναν σύντομο διάλογο και με τον πρωθυπουργό, όταν ο τελευταίος πήγε για να ασπαστεί τον σταυρό.

Ο Μητροπολίτης είπε στον κ. Παπανδρέου για τον κ. Μπουτάρη και ότι τον αποκάλεσε Μουζαχεντίν. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων, ο Μητροπολίτης στο επεισόδιο που είχε με τον κ. Μπουτάρη του ζήτησε να ανακαλέσει τα περί «Μουτζαχεντίν» λέγοντας ότι είναι σαν να τον αποκάλεσε προδότη ή Βούλγαρο.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter