ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 29/6/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Πρώτο θέμα τα επεισόδια στα ξένα ΜΜΕ

Πρώτο θέμα τα επεισόδια στα ξένα ΜΜΕ

Την τιμητική τους είχαν για ακόμη μια φορά τα επεισόδια στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Εκτενής αναφορές στις καταστροφές και εικόνες με κουκουλοφόρους να διαλύουν τα μάρμαρα γύρω από την πλατεία.

«Οι ελληνικές διαμαρτυρίες για το πακέτο λιτότητας γίνονται βίαιες» αναφέρει το BBC στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του. Πρώτο θέμα η Ελλάδα και στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. «Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στρέφονται κατά της κυβέρνησης», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούονται στην Αθήνα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Wall Street Journal, ενώ το Sky News αναφέρει πως «η βία καταστρέφει τη διαδήλωση κατά της λιτότητας». Το CNN είχε τίτλο: «Ιι διαδηλωτές γίνονται βίαιοι. Η Αστυνομία τους επιτίθεται με δακρυγόνα».

Η Deutsche Welle έγραψε: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός ικετεύει για έγκριση των μέτρων λιτότητας, καθώς οι διαδηλωτές γίνονται βίαιοι». «Στην Ελλάδα ξεσπούν ταραχές και διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομία», γράφει η NY DailyNews.

H ισπανική El Mundo τονίζει τις βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ η El Pais γράφει: «Σκληρές μάχες στους δρόμους της Αθήνας ανάμεσα σε διαδηλωτές και ταραξίες». Για τις διαδηλώσεις και τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους, κάνουν λόγο Liberation, Le Figaro, Le Monde.

Εκτός, όμως, από τα επεισόδια υπάρχουν και οι ειρηνικές διαδηλώσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας. Το απόγευμα χιλιάδες πολίτες θα αποκλείσουν τη Βουλή με την Αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός. Φυσικά «λουκέτο» έχει βάλει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενώ μόνο το Μετρό θα λειτουργήσει, καθώς οι υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες έχουν βάλει χειρόφρενο.

Η ΔΕΗ
Περικοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να γίνουν και σήμερα, καθώς συνεχίζεται η απεργία της ΓΕΝΟΠ εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου στο αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Ωστόσο, πρακτικά όποια και αν είναι η απόφαση, η κατάσταση δεν αλλάζει, αφού από την Τρίτη η απεργία της ΓΕΝΟΠ «καλύπτεται» από τη σαρανταοκτάωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ εξ αρχής οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχαν προγραμματίσει τη λήξη των 48ωρων κυλιόμενων απεργιών στις 30 Ιουνίου.

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του, όμως εκτιμάται ότι η απεργία δεν θα συνεχιστεί.

Από την άλλη πλευρά, η ΔΕΗ αναγκάστηκε και χθες να προβεί σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αν και πιο περιορισμένες σε διάρκεια και αριθμό, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές. Εξ αιτίας της απεργίας, παραμένουν εκτός συστήματος 5.500 MW, ενώ δεν λειτουργούν λόγω βλάβης δύο μονάδες ισχύς 400 MW.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter