ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 2/7/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Προσφυγή από φαρμακοποιούς

Με νέα προσφυγή στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί επιχειρούν να ακυρώσουν άλλο ένα μέτρο που επιβλήθηκε στη λογική του «ανοίγματος του επαγγέλματος», όπως συμφωνήθηκε με το Μνημόνιο και αφορά στην τιμολόγηση του φαρμάκου με τη μείωση του κέρδους τους και την κατάργηση της παρεχόμενης σε αυτούς έκπτωσης κατά την προμήθεια των φαρμάκων.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιδιώκει να ακυρωθεί η απόφαση που εξέδωσε πριν από μερικές εβδομάδες ο υπουργός Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΦΣΑ, με την υπουργική απόφαση παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία, χωρίς να εξυπηρετείται κάποιος λόγος δημοσίου συμφέροντος και ενώ την ίδια στιγμή πλήττεται βαρύτατα η επαγγελματική υπόσταση των μελών του.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter