ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 21/7/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο

Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο της γενικής αρχής που προβλέπει το νέο ρυθμιστικό για την επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο της πόλης, το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει ως δέλεαρ τα φθηνότερα δημοτικά τέλη, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, αλλά και επιδοτήσεις δανείων γι' αγορά πρώτης κατοικίας σε περιοχές του κέντρου. Η αρχή έγινε με την περιοχή του Γερανίου πίσω απο τη πλατεία Θεάτρου και το Μεταξουργείο και αναμένεται στο μέλλον να επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή των Κάτω Πατησίων, του Αγίου Νικολάου και της πλατείας Βάθης, καθώς επίσης και σε περιοχές της Κυψέλης.

Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ακόμη και το πάγωμα ή και η μείωση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις αναπλάσεις με την πρόβλεψη για πεζοδρόμηση της Πανεπιστήμιου και τη μερική πεζοδρόμηση της Πατησίων, καθώς και στην ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας.

Παραλία

Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το παραλιακό μέτωπο, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκης, τόνισε ότι «αθροιστικά, από το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού έως το ΣΕΦ, δημιουργείται χώρος πρασίνου 4,5 χιλιάδων στρεμμάτων». Οι προβλέψεις του υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου δημιουργούν, σύμφωνα με τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, τις προϋποθέσεις, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις όλων των εν δυνάμει επενδυτών. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των λιμανιών, με πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της πόλης και το τουριστικό της προφίλ. Ακόμα, προβλέπεται ότι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων θα επιτρέπεται σε νόμιμα υφιστάμενα κτίρια και στέγαστρα, εντός και εκτός εγκεκριμένων σχεδίων, με την προϋπόθεση ότι η χρήση των εγκαταστάσεων αυτών επιτρέπεται από τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. Τα εμπορικά κέντρα θα εγκρίνονται ύστερα από άδεια χωροθέτησης, θα χωροθετούνται εντός του αστικού ιστού στα κέντρα των πόλεων και θα ενθαρρύνεται η επανάχρηση υφιστάμενων κτιρίων. Τέλος, στην περιοχή του Ελαιώνα προβλέπεται επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο με κύριο προσανατολισμό στους τομείς τροφίμων, γεωργίας και βιοτεχνολογίας σε δικτύωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ.

Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο

Οραμα
Παρουσιάζοντας το νέο ρυθμιστικό ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «διαμορφώνεται το όραμα για το άμεσο μέλλον της Αθήνας και υπό το πρίσμα της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας και των δεδομένων της κλιματικής αλλαγής οφείλει να ορίσει με βιώσιμο τρόπο την κατεύθυνση για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο
  • Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο
  • Επιστροφή στο κέντρο και... στροφή στο παραλιακό μέτωπο

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter