ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 16/3/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Συμμαχία για την πώληση φθηνών αγροτικών προϊόντων

Στα χνάρια του κινήματος της πατάτας, που έχει επιτύχει τον αποκλεισμό των μεσαζόντων και των χονδρεμπόρων από την αλυσίδα, που συνδέει το «χωράφι με το ράφι» και συνακόλουθα με το καλάθι του καταναλωτή, επιθυμεί να κινηθεί ο κοινωνικός καταναλωτικός συνεταιρισμός «ΒΙΟΣ-COOP».

Το νέο εταιρικό σχήμα, που μετρά μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί προϊόν της «συμμαχίας», που έχουν ενεργοποιήσει η Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩΣΚΑΛΟ) και η συνεταιριστική «Ελληνική Διατροφή Coop», που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό προϊόντων. Η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της «ΒΙΟΣ?COOP» προγραμματίζεται στις 27 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των πρώτων 100 μελών της κοινωνικής οργάνωσης, η οποία έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη. Στο συγκεκριμένο κατάστημα στόχος είναι να πωλούνται προϊόντα είτε αγροτικών συνεταιρισμών, είτε μικρών παραγωγικών μονάδων, είτε και μεμονωμένων παραγωγών, με σαφώς χαμηλότερες τιμές από τα κλασικά σούπερ μάρκετ, καθώς δεν θα μεσολαβούν χονδρέμποροι.

Για να καταστεί, πάντως, δυνατή η λειτουργία του πρώτου σούπερ μάρκετ, τα μέλη του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού πρέπει να φθάσουν 1.000 τον αριθμό, με την κάθε μερίδα να τιμάται 150 ευρώ και προς την κατεύθυνση αυτή η προσπάθεια εντείνεται.

«Ο συνεταιρισμός είναι προσανατολισμένος στην προμήθεια τοπικών κι εγχώριων, κατά προτίμηση, προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής», ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του φορέα κ. Νικολάου.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter