ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 20/1
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Τροπολογία για «διπλή εξεταστική» τον Φεβρουάριο

Τροπολογία για «διπλή εξεταστική» τον Φεβρουάριο

Τη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2016-2017) σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, παρέχει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, προκαλώντας την αντίδραση των ΑΕΙ. Ενδεικτική είναι ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ για το θέμα, η οποία καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για «πελατειακή λογική» και του ζητά να σταματήσει να παρεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί το υπουργείο Παιδείας, «δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση των φοιτητών στην περάτωση των σπουδών τους και την απόκτηση των πτυχίων τους».

Έτσι, οι επί πτυχίω φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα «διπλής» εξεταστικής τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για μια προσωρινή λύση, ενώ από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς.

Ρυθμίσεις
«Οι κατ’ έτος ρυθμίσεις αυτού του τύπου, σε συνδυασμό με ανάλογες ρυθμίσεις για τις όσο γίνεται πιο αθρόες μετεγγραφές φοιτητών, περιβάλλονται με το ένδυμα της φιλολαϊκής πολιτικής και της αντίδρασης στην οικονομική κρίση.

Στην πραγματικότητα, αποτελούν έκφραση της πελατειακής λογικής που διέπει το πολιτικό προσωπικό, που κατά τα άλλα αδιαφορεί για τα πανεπιστήμια, έχοντας επιφέρει πλήγμα στη χρηματοδότησή τους και δραματική μείωση του προσωπικού τους», υποστηρίζει, από την πλευρά της, η Κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, επισημαίνοντας ότι «τέτοια πελατειακά μέτρα έχουν ληφθεί από όλες τις κυβερνήσεις μετά την ψήφιση του Ν. 4009/2011, ενώ έχουν στηριχθεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης». Η ίδια επικρίνει δε, το υπουργείο Παιδείας ότι, από πλευράς επιλογής χρόνου, η φετινή ρύθμιση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού η εξεταστική ήδη έχει προγραμματιστεί πλήρως και ξεκινά την άλλη εβδομάδα, προκαλώντας έτσι αναστάτωση τόσο στους φοιτητές όσο και στις υπηρεσίες των ΑΕΙ.

Χ. Καλημέρη


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter