ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 19/5 15:20
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση μνήμης για τα 75 χρόνια από το ξεκίνημα του αντάρτικου

 Εκδήλωση μνήμης για τα 75 χρόνια από το ξεκίνημα του αντάρτικου

Την επέτειο των 75 χρόνων από την έναρξη της οργανωμένης ένοπλης Εθνικής Αντίστασης κατά των γερμανικών και ιταλικών δυνάμεων κατοχής από τον Άρη Βελουχιώτη και την πρώτη ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ, τον Μάιο του 1942, τίμησαν σήμερα το πρωί στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο της «Καλύβας του Στεφανή» στη Σπερχειάδα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Μακρακώμης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη.

 

Ο εορτασμός για τη συμπλήρωση 75 χρονών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά των φασιστικών δυνάμεων κατοχής, συνέπεσε με την καθιέρωση της επετείου, ως εορτής τοπικής σημασίας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τον Οκτώβριο του 2016.

 

Παράλληλα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις συνέπεσαν με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του διατηρητέου ιστορικού μνημείου της «Καλύβας του Στεφανή» στη Σπερχειάδα της δυτικής Φθιώτιδας, απ’ όπου, τον Μάη του 1942, ξεκίνησε ο Άρης Βελουχιώτης και η πρώτη ομάδα ανταρτών, που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στον ΕΛΑΣ.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρ’ωνης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις φετινές εκδηλώσεις, επισήμανε την αναγκαιότητα ανάδειξης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αλλά και την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού για εθνική ανεξαρτησία.

 

Παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης, Θύμιος Παπαευθυμίου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών από σχολεία της περιοχής.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter