ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 8/4/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


«Στο υπουργείο Παιδείας η φυσική θέση της ναυτικής εκπαίδευσης»

Κατά της ένταξης της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τάσσονται με επιστολή τους μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Σε επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η φυσική θέση της ναυτικής εκπαίδευσης είναι στο υπουργείο Παιδείας και προσθέτουν: «Οι αξιωματικοί του Λ.Σ. δεν διδάσκουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, όπως ίσως πολλοί νομίζουν, οι Πλοίαρχοι και οι Μηχανικοί του Ε.Ν. δεν εκπαιδεύονται στρατιωτικά.

Ευθύνη
Το Λ.Σ. έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την αποκλειστική διοικητική διαχείριση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Και είναι σαφές ότι φέρει σημαντική ευθύνη για την κατά κοινή ομολογία τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Τα στελέχη του Λ.Σ. που τοποθετούνται στις ΑΕΝ ή διαχειρίζονται τη ναυτική εκπαίδευση δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, δεν διαθέτουν καμία εκπαιδευτική εμπειρία και κατάρτιση. Πρωτοφανείς «Ημερήσιες Διαταγές» Διοικητών των ΑΕΝ κυκλοφορούν υπό μορφή ανεκδότων στο προσωπικό των ΑΕΝ, στους σπουδαστές αλλά και εκτός των Ακαδημιών.

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρούμε περιττό να αναφερθούμε σε γνώση εκπαιδευτικών διαδικασιών και προτύπων, έρευνα, μεταπτυχιακά προγράμματα και οτιδήποτε άλλο συνθέτει την εικόνα ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ερώτημα
Δημιουργείται εύλογα το ερώτημα για ποιο λόγο το Λ.Σ. πρέπει να βρίσκεται στη ναυτική εκπαίδευση;

Η απάντηση είναι σαφής. Το Λ.Σ. δεν πρέπει να βρίσκεται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού! Το Λ.Σ. αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter