ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 13/4/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Ανακατανομή αρμοδιοτήτων στο πρώην ΥΕΝ

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες η διαδικασία έκδοσης του νέου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα ρυθμίζονται οριστικά τα θέματα λειτουργίας του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έξι μήνες μετά την κατάργησή του. Με το νέο Π.Δ. ουσιαστικά η κυβέρνηση οπισθοχωρεί από την αρχική της απόφαση να απομακρύνει πλήρως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος από τη διαχείριση των ναυτιλιακών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος σήμερα ή το αργότερο αύριο διαβιβάζεται από την κυβέρνηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον προβλεπόμενο νομικό έλεγχο και στη συνέχεια προωθείται για υπογραφή.

Όπως προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες με το νέο Π.Δ. ουσιαστικά επέρχεται ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά τη διοικητική μηχανή της ναυτιλίας και τον Έλληνα ναυτικό. Στο υπουργείο ΥΠΟΑΝ παραμένουν τα θέματα που αφορούν το επιβατηγό πλοίο και τα λιμάνια.

Ρυθμίζονται
Με το Π.Δ. αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να ρυθμίζονται με σαφήνεια ζητήματα τα οποία αφορούν το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα υπάγεται για όλα τα θέματα στη στρατιωτική του ηγεσία. Στις υπηρεσίες που θα υπάγονται στο ΥΠΟΑΝ θα υπηρετούν ένστολοι με αποσπάσεις και δεν θα προβλέπεται η αντικατάστασή τους από πολιτικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι με αυτές τις ανακατανομές και διευκρινίσεις θα λειτουργήσει και πάλι με επάρκεια για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής ναυτιλίας ο μηχανισμός που υπήρχε πριν από τη διάλυση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Για τις αλλαγές αυτές, το Μέγαρο Μαξίμου λέγεται ότι είχε συνεργασία και με τους αντιπροσωπευτικούς φορείς της ναυτιλίας, όπως την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την κατάργηση του ΥΕΝ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter