ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 17/4/2010 11:34
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Η ποντοπόρος στον Μ. Χρυσοχοΐδη

Στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται οριστικά η ποντοπόρος ναυτιλία η οποία αφαιρείται από το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η σημαντική αυτή αλλαγή για τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας «κλείδωσε»  σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ενώ μέσα στις επόμενες μέρες εκδίδεται και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων.

Αρμοδιότητες
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τόσο το ποντοπόρο πλοίο όσο και τον ναυτικό όπως επιθεωρήσεις, νηολόγια, προξενικά λιμεναρχεία, ναυτική εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πιστοποίηση κ.α. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΥΠΟΑΝ και στο χαρτοφυλάκιο της κ. Κατσέλη παραμένουν η ακτοπλοΐα, η επιβατηγός ναυτιλία και τα λιμάνια με τους οργανισμούς λιμένων. Ωστόσο τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και στα λιμάνια θα υπάρχει συναρμοδιότητα του ΥΠΟΑΝ και το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων όπου εδρεύει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Η ΓΓΑ έχει ήδη το χαρτοφυλάκιο των άγονων γραμμών με υπεύθυνο υφυπουργό τον Ν. Σηφουνάκη.

Αλαλούμ...
Με την υπαγωγή της ποντοπόρου ναυτιλίας μαζί με το ενιαίο Λιμενικό Σώμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα σταματήσει το αλλαλούμ που είχε διαπιστωθεί όλο αυτό το διάστημα μετά την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας στη διαχείριση των θεμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Τη ρύθμιση αυτή ανέμενε και ο ελληνικός εφοπλισμός που είχε δυσαρεστηθεί ιδιαίτερα με τη διάσπαση του Λιμενικού Σώματος ανάμεσα στο ΥΠΟΑΝ και το ΥΠΡΟΠΟ. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εν αναμονή του ΠΔ η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών απέφευγε σε επίσημες ανακοινώσεις της να κάνει αναφορά στο υπουργείο Οικονομίας - Ναυτιλίας και έκανε λόγο απλώς για τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter