ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 20/8/2007
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Εξέγερση α λα γαλλικά στη Θεσσαλονίκη

Εξέγερση α λα γαλλικά στη Θεσσαλονίκη

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το Σάββατο καθώς μετά τον θάνατο Νιγηριανού μικροπωλητή, ομάδα Αφρικανών μεταναστών μαζί με αντιεξουσιαστές συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσε φθορές σε καταστήματα της περιοχής.

Η «εξέγερση» των αλλοδαπών που σε μικρογραφία θύμισε αυτή στα γαλλικά προάστια πριν από δύο χρόνια έγινε μετά από βροχή καταγγελιών ότι για τον θάνατο του μικροπωλητή υπαίτιοι είναι δύο αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι τον καταδίωξαν.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ στην Καλαμαριά και εντός καταστήματος καφέ, 25χρονος αλλοδαπός, που πωλούσε CD, αντίκρισε δύο άτομα με πολιτική περιβολή, τα οποία εξέλαβε ως αστυνομικούς. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησε να αποφύγει τον υποτιθέμενο έλεγχο με αποτέλεσμα να πηδήξει από τον πρώτο όροφο της καφετέριας και να τραυματιστεί θανάσιμα. Στο σημείο προσήλθε ιατροδικαστής, ο οποίος πιστοποίησε τον θάνατο του νεαρού. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ερευνών που διεξήγαγε η Αστυνομία και σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δεν προκύπτει ότι τα δύο άτομα ήταν αστυνομικοί και ότι διενεργήθηκε έλεγχος.

Ομως, οι αλλοδαποί κάνουν λόγο για ατύχημα που προήλθε μετά από καταδίωξη.

Λίγο μετά το τραγικό συμβάν στην ευρύτερη περιοχή άρχισαν να συγκεντρώνονται ομοεθνείς του νεαρού και άλλα άτομα, που προέβησαν σε ρίψη αντικειμένων προκαλώντας υλικές ζημιές σε τραπεζικά και άλλα καταστήματα, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα. Για αρκετές ώρες η περιοχή της Καλαμαριάς θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ όταν ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη, για να μεταφερθεί η σορός του νεαρού, οι συγκεντρωμένοι Αφρικανοί προέβησαν σε ρίψη πετρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Καταγγελίες
Οξύτατη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής και την ασυδοσία των κατασταλτικών μηχανισμών».

«Ο άδικος χαμός του Νιγηριανού μετανάστη, αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας» αναφέρει ο Συνασπισμός.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter