ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 21/11/2007
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Μετωπική σύγκρουση για το Ασφαλιστικό!

Μετωπική σύγκρουση για το Ασφαλιστικό!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Σε μετωπική απεργιακή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση προχωρούν τα συνδικάτα, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις Ταμείων, με αύξηση των ορίων ηλικίας και εξίσωση των παροχών προς τα κάτω για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2013 και μετά. Την ώρα που ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Β. Μαγγίνας διαβεβαίωνε χθες τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ότι δεν θα θιγούν από την ενοποίηση των Ταμείων και πως η αναμόρφωση του Ασφαλιστικού θα είναι «ήπια, χωρίς ρήξεις και ανατροπές»:

 • Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος προειδοποίησε ότι η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου (μαζί με την ΑΔΕΔΥ) θα είναι μόνο η... αρχή της «έκρηξης» α λα... γαλλικά, η οποία θα γίνει σε κοινωνικό επίπεδο για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης (αντί της περαιτέρω αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση).
 • Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά αύριο Πέμπτη σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.15 μ.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νόμο και την υποχρεωτική ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του προσωπικού της Alpha Bank (24ωρη απεργία σήμερα και αύριο).
 • Σε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αλλά και σε γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα προχωρήσουν οι δικηγόροι. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΣΑ εκφράστηκε η αποδοκιμασία για την πρόβλεψη της υφαρπαγής ποσοστού 10% από τους κοινωνικούς πόρους των εύρωστων ταμείων για να διοχετευθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης.
 • Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης εξέφρασαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποδώσει στο ΤΣΑΥ όσα οφείλει και να πατάξει τη φοροδιαφυγή 1,5 δισ. ευρώ.

  Χωρίς λογική

  Μετωπική σύγκρουση για το Ασφαλιστικό!
  «Δεν υπακούει σε καμία ασφαλιστική λογική ούτε η ενοποίηση ταμείων μισθωτών - όπως είναι τα Ταμεία Τύπου - με Ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών - όπως είναι τα Ταμεία των δικηγόρων, των γιατρών και των μηχανικών ούτε και η αφαίρεση πόρων». Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Γ. Κουτρουμάνης χαρακτηρίζοντας ως «ακραίο και άδικο» το σχέδιο αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης ασφαλισμένων πριν από το 1983 οι οποίοι, όπως είπε, «έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ασφάλισής τους». Ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε, ακόμη, ότι «είναι αδιανόητη η ενοποίηση Ταμείων χωρίς προηγούμενες μελέτες» και πως «είναι αμφίβολο αν και το σχεδιαζόμενο Ενιαίο Ταμείο Επιστημόνων θα είναι στο μέλλον βιώσιμο, αφού υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα της κατάργησης των κοινωνικών πόρων στο Ταμείο των Νομικών».

  Με την περίοδο της...δικτατορίας (όταν ο τότε υπουργός Πάτρας είχε επιχειρήσει να ενοποιήσει Ταμεία) συνέδεσε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επιστημόνων ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (και πρώην Γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ.) Γ. Ρωμανιάς. Ο Γ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε τα μέτρα Μαγγίνα ως «έκθεση ιδεών γραμμένη στο... πόδι» και προέβλεψε ότι «εφόσον προωθηθούν τέτοια μέτρα, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ολόκληρη την κοινωνία».

  Σε παράταξη... μάχης

  Π. Σόμπολος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

  «Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Είναι θέμα ζωής του κλάδου μας και παραμερίζουμε ό,τι μας χωρίζει και κοιτάμε το συμφέρον του κλάδου που είναι να μη μας διαλύσουν».

  Ι. Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ
  Η 24ωρη απεργία θα είναι μόνο η... αρχή της «έκρηξης» α λα... γαλλικά, η οποία θα γίνει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.


 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
  Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Μετωπική σύγκρουση για το Ασφαλιστικό!
  • Μετωπική σύγκρουση για το Ασφαλιστικό!

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter