ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 22/11/2007
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Προκλητικός και αλαζών για τα Ταμεία ο Θ. Ρουσόπουλος

Προκλητικός και αλαζών για τα Ταμεία ο Θ. Ρουσόπουλος

Του Ηλία Μπενέκου

Με μία προκλητική και αλαζονική εμφάνιση και «ξεχνώντας» την προϋπηρεσία του ως... δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, εξαπέλυσε χθες μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των εκπροσώπων του Τύπου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και δυσμενή σχόλια ακόμη και μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης.

Απαξιώνοντας πλήρως το Ταμείο των δημοσιογράφων και επιχειρώντας να παρουσιάσει ως συντεχνιακό ζήτημα τις αντιδράσεις τους στις βίαιες ανατροπές που προωθούνται χωρίς διάλογο στο Ασφαλιστικό, ο κ. Ρουσόπουλος ξεχνώντας τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας», έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει πως το ζήτημα του Ασφαλιστικού πήρε δημοσιότητα μόνο μετά την επίσκεψη Μαγγίνα στην ΕΣΗΕΑ!

«Δεν εγεννήθησαν όλα την ημέρα που εσείς νομίζετε με τους δημοσιογράφους .... απλώς από την ημέρα που επισκέφθηκε την ΕΣΗΕΑ (σ.σ. ο Β. Μαγγίνας), άρχισε μια πολύ μεγάλη δημοσιότητα, όλως τυχαίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και... πρώην δημοσιογράφος Θ. Ρουσόπουλος.

Ερμηνεία
Σε κάθε περίπτωση, η αλαζονική τοποθέτηση Ρουσόπουλου ερμηνεύεται ως «στοχοποίηση» μίας ομάδας εργαζομένων -η οποία, κατά την κυβερνητική οπτική, δεν είναι συμπαθής στην κοινή γνώμη- με την ελπίδα να «αποδυναμωθεί» η κριτική που ασκείται από τους δημοσιογράφους στην επιχειρούμενη διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Στη λογική αυτή λοιπόν και αναζητώντας «ρετιρέ» και «υψηλόμισθους» ο κ. Ρουσόπουλος διερωτήθη «πώς κάποια Ταμεία είναι ελλειμματικά και κάποια άλλα εύρωστα», εντοπίζοντας μάλιστα την απάντηση στο ότι -όπως υποστήριξε- «υπάρχουν Ταμεία των οποίων οι πόροι προέρχονται από όλους τους πολίτες και άλλα, των οποίων οι πόροι προέρχονται μόνο από τους ασφαλισμένους τους».

Ωστόσο, από τον... λόγο Ρουσόπουλου έλειπε οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός ότι το «νοικοκύρεμα» που επιχειρείται στο Ταμείο των Δημοσιογράφων, αφορά ένα Ταμείο με ισχυρή αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ερωτήματα
Αν και το βασικό επιχείρημα του κ. Ρουσόπουλου ήταν πως «όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να συνενώσει τα Ταμεία, οφείλει να δει το γενικό καλό και όχι το καλό ενός μόνο κλάδου», ωστόσο για τα καυτά ερωτήματα που του τέθηκαν αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων και τις πρόσθετες εισφορές - δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός - η μόνη απάντηση που είχε να δώσει ήταν ότι... «τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί»!

Μάλιστα κάνοντας το «μαύρο - άσπρο» ο κ. Ρουσόπουλος έφθασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι «ισχύουν ακέραια και σήμερα» όσα προεκλογικά είχε πει ο πρωθυπουργός, ενώ ήδη υπάρχει «δείγμα γραφής» των κυβερνητικών προθέσεων στο Ασφαλιστικό!

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκαλύπτοντας στην ουσία τι μέλλει γενέσθαι και με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, ξεκαθάρισε ότι η «από τη διαδικασία δεν θα εξαιρεθεί κανείς, καθώς συζητήσεις γίνονται και θα γίνονται για όλα τα Ταμεία».

Θέσεις
Προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει και τις υπόλοιπες θέσεις της», επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις ανακοινώσεις Μαγγίνα, παρουσιάζοντάς τις, ως «απόψεις» που κατατίθενται στο πλαίσιο ενός... διαλόγου!

Ενδεικτικές της κυβερνητικής πολιτικής των «ρετιρέ» είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη στην ΕΡΤ ότι αν δεν κάναμε ομαδοποιήσεις στα καλά ταμεία, θα έλεγαν ότι είμαστε τολμηροί στους φτωχούς και άτολμοι στους δυνατούς.

Από τη «γραμμή» Ρουσόπουλου πάντως διαφοροποιήθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και πρώην δημοσιογράφος Γ. Κοντογιάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα Ταμεία Τύπου είναι Ταμεία υγιή, εύρωστα και έχουν δικούς τους πόρους. Ποτέ δεν επιβάρυναν το Δημόσιο και εκπροσωπούν μια κοινωνική ομάδα με ιδιαιτερότητες στον τρόπο εργασίας». Πρόσθεσε δε ότι «όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πολύ περισσότερο όταν ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η εξυγίανση των Ταμείων θα γίνει χωρίς πρόσθετες εισφορές, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας, χωρίς μείωση των συντάξεων».

Οι δηλώσεις Καραμανλή

Προγραμματικές δηλώσεις Κ. Καραμανλή για το Ασφαλιστικό στις 28/9 στη Βουλή: «Η χρηματοδότηση του συστήματος εξασφαλίζεται μέσα από τη σταθερά ανοδική πορεία της Οικονομίας, χωρίς πρόσθετες εισφορές, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας και χωρίς μείωση των συντάξεων. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και είναι θέσεις πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης».

Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Σήμερα η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στις δηλώσεις Ρουσόπουλου

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΣΗΕΑ, τόσο μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων στο Δ.Σ. όσο και των μελών της Ενωσης η προκλητική και αλαζονική στάση με την οποία αναφέρθηκε χθες στο briefing στο θέμα της ενοποίησης των δημοσιογραφικών ταμείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα ειρωνικά σχόλια μαζί με την ουσία των δηλώσεων θα τεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να αποφασισθεί με ποιον τρόπο θα απαντήσει η ΕΣΗΕΑ στις δηλώσεις αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι εκπρόσωποι παρατάξεων θα θέσουν θέμα «απάντησης» στις προκλητικές δηλώσεις και ενδεχομένως και διαγραφής του Θ. Ρουσόπουλου, πόσο μάλλον όταν έχει αλλάξει επάγγελμα.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter