ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 10/11/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Ετσι θα είναι η νέα Αθήνα μετά το 2014

Ετσι θα είναι η νέα Αθήνα μετά το 2014

Στο τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας. Στις αρχές του 2011 θα κατατεθεί για διαβούλευση και το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα έχει θεσμοθετηθεί ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις για την Αθήνα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την έκθεση προόδου του προγράμματος «Αθήνα ? Αττική 2014» του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι μελέτες και τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο της Αθήνας και στα «γκέτο» που έχουν δημιουργηθεί στον Αγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, τον Αγιο Νικόλαο, κ.λπ. Παράλληλα, στο τέλος του έτους ολοκληρώνονται και οι μελέτες για μετατροπή της οδού Πανεπιστημίου σε πεζόδρομο και σε άξονα δημόσιας συγκοινωνίας, ποδηλάτου και περιπάτου, δηλαδή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Αρχές του 2011 θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων καθώς και κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής για τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με το κέντρο προβλέπονται έργα ανάπλασης πλατειών: Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και Αττικής και σύνδεσή τους μέσω της οδού Αγορακρίτου και Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Μελέτη
Εχει ήδη ολοκληρωθεί η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη αυτών των έργων. Προβλέπεται ολοκλήρωση έως το τέλος Νοεμβρίου και των τευχών δημοπράτησης το Δεκέμβριο του 2010 και έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης τον Ιανουάριο του 2011. Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα, αναφέρεται:

Δημιουργία Πάρκου στο παραλιακό μέτωπο. Η μελέτη ανάπλασης των 750 στρεμμάτων του Φαληρικού Ορμου θα ανακοινωθεί άμεσα. Πρόκειται για τη δημιουργία πάρκου στο σύνολο της επιφανείας του, με χρήσεις που προβλέπονται από το νόμο 3843.

Δίκτυο Μητροπολιτικών Πάρκων. Οι περιοχές Γουδή και Ιλισίων περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού, το οποίο θα θεσμοθετηθεί στις αρχές του 2011. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του εκπονούμενου σχεδίου γενικής διάταξης master plan στο τέλος του έτους.

Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Ακαδημίας Πλάτωνος. Αύξηση του κοινόχρηστου χώρου της ευρύτερης περιοχής, με την προετοιμασία πεζοδρομημένων διαδρομών και σύνδεση του Κεραμεικού με τον αρχαιολογικό χώρο μέσω της περιοχής του Μεταξουργείου, Δημοσίου Σήματος, κ.λπ.

Περιοχή Πλατείας Θεάτρου. Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων προκηρύχθηκε στις αρχές Ιουλίου και οι μελέτες κατατέθηκαν την 30ή Σεπτεμβρίου 2010. Οι νικητές ανακοινώθηκαν την 21η Οκτωβρίου. Αμεσα θα ανατεθεί η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής, με στόχο την έναρξη υλοποίησης του έργου το 2011.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter