ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 30/11/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Φτωχοί 2 εκατομμύρια Ελληνες

Αύξηση των φτωχών εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων που ήδη ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια άτομα κατατάσσοντας την Ελλάδα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ε.Ε. (εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο, αν πρόκειται για μεμονωμένο άτομο και 13.600 ευρώ, αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια) θα φέρει η οικονομική κρίση.

Το σήμα κινδύνου εξέπεμψαν χθες (ημέρα δράσης για το ευρωπαϊκό έτος κατά της φτώχειας) τόσο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη όσο και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. «Ο ένας στους πέντε Eλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» δήλωσε η Λούκα Κατσέλη προαναγγέλλοντας «αλλαγή στην επιδοματική πολιτική ώστε να φτάνουν σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη» και μέτρα για τον περιορισμό των φτωχών (έχει τεθεί ο στόχος να μειωθούν έως το 2020 κατά 450.000 άτομα οι φτωχοί και κατά 100.000 τα ανήλικα που ζουν κάτω από το ίδιο όριο της φτώχειας).

Πρόβλεψη
Αύξηση των φτωχών ακόμη και μεταξύ των εργαζομένων προέβλεψε και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ λόγω της διευρυνόμενης χρήσης των ελαστικών μορφών εργασίας και των επικείμενων μειώσεων των μισθών σε επίπεδα του? ΄84.

Με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ το 21% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας η οποία πλήττει το 13% - 14% των εργαζομένων, το 25% των συνταξιούχων, το 33% των ανέργων και το 41% των μονογονεϊκών οικογενειών. Τέλος το 23% είναι κάτω των 17 ετών.

Γιώργος Γάτος


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter