ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 2/12/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Πυραυλικά συστήματα προμηθεύεται η Συρία

Με κινητά συστήματα παράκτιας άμυνας, που προμηθεύεται από τη Ρωσία, εξοπλίζεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων στο πρακτορείο Interfax. Οπως εξηγούν, η Ρωσία παρέδωσε ήδη στη Συρία υπερηχητικούς πυραύλους κατά πλοίων τύπου Lakhont, «στο πλαίσιο του κινητού συστήματος Bastion», ενώ σύντομα η Δαμασκός θα παραλάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion που το καθένα αποτελείται από 36 πυραύλους Κρουζ τύπου Lakhont.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις των οπλικών συστημάτων, είναι σαφές, όμως, ότι η Δαμασκός «επείγεται» να βελτιώσει την άμυνά τους καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε χθες ότι η Συρία βρίσκεται πλέον και επισήμως σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 4.000.

Η ανακοίνωση του ΟΗΕ είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα της Δύσης που επιδιώκει την ανατροπή του Ασαντ ακόμη και μέσω στρατιωτικής επέμβασης. Χθες, η Ε.Ε. υιοθέτησε νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος, όπως εξάλλου και οι ΗΠΑ, που διαμήνυσαν, μέσω του αντιπρόεδρου Τζο Μπάιντεν, ότι θεωρούν «νόμιμη την ανησυχία των γειτόνων της Συρίας», δίνοντας έτσι στην Τουρκία το «πράσινο φως» για περαιτέρω δράση.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter