ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 30/5/2013 14:05
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-300

Το Ισραήλ δεν θέλει «στρατιωτική κλιμάκωση» με τη Συρία

Το Ισραήλ δεν θέλει «στρατιωτική κλιμάκωση» με τη Συρία

Το Ισραήλ δεν θέλει να προκαλέσει στρατιωτική "κλιμάκωση" με τη Συρία αλλά δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά "στρατηγικών" όπλων, κυρίως στα χέρια της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Σιλβάν Σαλόμ.

"Δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί κλιμάκωση, ούτε να αναθερμανθεί το μέτωπο με τη Συρία, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας, ούτε και θα είναι" στο μέλλον, δήλωσε ο Σαλόμ στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Όταν ρωτήθηκε για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, ο Σαλόμ θέλησε να φανεί καθησυχαστικός. "Εδώ και χρόνια η Συρία διαθέτει στρατηγικά όπλα, το πρόβλημα θα ανέκυπτε αν τα όπλα αυτά μπορούσαν να πέσουν σε άλλα χέρια και χρησιμοποιηθούν σε βάρος μας. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να δράσουμε".

Η εφημερίδα Haaretz γράφει σήμερα ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Γιάκοβ Αμιντρόρ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του "δεν θα σταματήσει την παράδοσή τους αλλά θα εμποδίσει τα συστήματα αυτά να γίνουν επιχειρησιακά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμιντρόρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ενημέρωσης ενώπιον πρεσβευτών της ΕΕ.

Παράλληλα ο Σαλόμ επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν στηρίζει καμιά πλευρά στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. "Δεν είμαστε ούτε με τους μεν ούτε με τους δε", υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος επέκρινε την στρατηγική των ΗΠΑ από τότε που άρχισε το κίνημα της "αραβικής άνοιξης".

"Είδαμε τι συνέβη όταν οι Αμερικανοί για μια μεγάλη περίοδο θέλησαν να αλλάξουν όλους τους ηγέτες της περιοχής, όπως ο Μουμπάρακ, ο Καντάφι ή ο Μπεν Άλι, το αποτέλεσμα δεν είναι ενθαρρυντικό", πρόσθεσε ο Σαλόμ.

ΑΠΕ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter