ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 13/9/2016 11:10
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύνοδος για το προσφυγικό στη Βιέννη στις 24 Σεπτεμβίου - Τί θα συζητηθεί

Σύνοδος για το προσφυγικό στη Βιέννη στις 24 Σεπτεμβίου - Τί θα συζητηθεί

Η αυστριακή κυβέρνηση προσκαλεί Γερμανία, Ελλάδα και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες σε Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό με σκοπό τον συντονισμό, τη διασφάλιση των συνόρων και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων.

Η Αυστρία καλεί τις χώρες κατά μήκους της βαλκανικής οδού και τη Γερμανία σε μια Συνάντηση Κορυφής για την προσφυγική κρίση στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής καγκελαρίας έχουν προσκληθεί χώρες που έχουν επωμιστεί τα περισσότερα βάρη στο προσφυγικό ζήτημα. Η Σύνοδος στη Βιέννη θα πραγματοποιηθεί μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Εκτός από την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Αλβανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και ΠΓΔΜ.

Για τους στόχους της Συνόδου Κορυφής στη Βιέννη ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λουμπλιάνα ότι «χρειαζόμαστε έναν νέο συντονισμό για το πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών». Από κοινού με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Σέραρ τάχθηκε υπέρ μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ για να βελτιωθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά και για να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην ΕΕ.

Στη Σύνοδο του Φεβρουαρίου δεν είχαν προσκληθεί Αθήνα και Βερολίνο

Πριν το κλείσιμο της βαλκανικής οδού τον περασμένο Μάρτιο σχεδόν 500.000 πρόσφυγες πέρασαν μέσω της Σλοβενίας στην Αυστρία και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία έχει ήδη θέσει ανώτατο όριο 37.500 προσφύγων που θα δεχθεί φέτος στο έδαφός της.

Ας σημειωθεί ότι η Αυστρία είχε προκαλέσει τον περασμένο Φεβρουάριο τη δυσθυμία των Eυρωπαίων εταίρων όταν κάλεσε σε Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό μόνο τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και όχι την Ελλάδα και τη Γερμανία που διαδραμάτιζαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Στη Σύνοδο του Φεβρουαρίου στη Βιέννη είχε αποφασιστεί το «σφράγισμα» της βαλκανικής οδού για τους πρόσφυγες.

Πηγή: DW


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter