ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 13/9/2016 19:23
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Αφήστε τα προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο!

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Αφήστε τα προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο!

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι έκανε έκκληση σήμερα στους ηγέτες των χωρών που θα συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση να μην περιοριστούν σε "έναν διαγωνισμο επίδειξης συμπάθειας" αλλά να δράσουν ώστε όλα τα παιδιά πρόσφυγες να ενταχθούν στο σχολικό σύστημα.

Τα Ηνωμένα Έθνη οργανώνουν στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη την πρώτη σύνοδο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Την επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμενη μια σύνοδος των δωρητών, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η νεαρή Πακιστανή, που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, τόνισε ότι το καθένα από τα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες θα πρέπει να έχει δικαίωμα σε 12ετή φοίτηση στο σχολείο.

"Τα κορίτσια πρόσφυγες αναρωτιούνται για πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξουν εκτός σχολείου, προτού να τα παντρέψουν ή να τα αναγκάσουν να εργαστούν. Δεν θέλουν μόνο να επιβιώσουν" επισήμανε στην ανακοίνωσή της.

Η Γιουσαφζάι κατηγόρησε τους ηγέτες ότι "χάνουν χρόνο οργανώνοντας διαγωνισμούς επίδειξης συμπάθειας αντί να κάνουν το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζε το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών".

Σύμφωνα με μια έκθεση του Ταμείου Μαλάλα και του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, τα δύο τρίτα από τα 3,7 εκατομμύρια παιδιά και εφήβους πρόσφυγες δεν φοιτούν στο σχολείο. Η έκθεση ζητά από τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών να χορηγήσουν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ένα νέο ταμείο που θα προωθεί την εκπαίδευση των ανήλικων προσφύγων.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter