ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΚΟΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 13/10/2016 17:42
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ

Αυστρία: Όσο η θαλάσσια διάσωση ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν θα σταματήσει η εισροή προσφύγων

Αυστρία: Όσο η θαλάσσια διάσωση ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν θα σταματήσει η εισροή προσφύγων

Όσο η θαλάσσια διάσωση θα ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να σταματήσει η εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα και την Ιταλία, προειδοποίησε σε δηλώσεις του, πριν από το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξουν "αλλαγή σκέψης" στην προσφυγική κρίση και "προυποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση".

"Εχουμε εδώ την παράδοξη κατάσταση, άνθρωποι που δεν έχουν λόγο για να τους χορηγηθεί άσυλο, να μην μπορούν να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης τους. Χρειάζεται μία σαφής αλλαγή σκέψης, καθώς και προϋποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση", τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Κατά την άποψή του, η επέκταση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής Frontex είναι "ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα περαιτέρω βήματα για να μπορούν να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στην χθεσινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν υποβληθεί 34.657 αιτήσεις για άσυλο στην Αυστρία, ωστόσο καθοριστικός για το ανώτατο όριο χορήγησης ασύλου, το οποίο το 2016 ανέρχεται σε 37.500, είναι ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές και αυτές ανέρχονταν σε 28.298, υπολείπονται δηλαδή κατά περισσότερες από 9.000 έως το τέλος της χρονιάς.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 8.603 αιτήσεις ασύλου που έχουν μεταφερθεί από την περασμένη χρονιά, ούτως ώστε να υπάρχει αρκετή ακόμη απόσταση από το ανώτατο όριο των 37.500, ενώ, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εφέτος έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 7.826 πρόσφυγες, και ως εκ τούτου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου το ανώτατο αυτό όριο έχει καλυφθεί κατά 75%.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter