ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 30/8/2012 13:50
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαμαρτυρίες, εντός και εκτός οθόνης, στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας

Διαμαρτυρίες, εντός και εκτός οθόνης, στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας

Με διαμαρτυρίες εντός και εκτός οθόνης έκανε πρεμιέρα το 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

Επί της οθόνης η τελευταία ταινία της Ινδής σκηνοθέτιδας Μίρα Ναΐρ, «Ο διστακτικός φονταμενταλιστής», η οποία άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ, αρχίζει με σκηνές διαμαρτυρίες φοιτητών στη Λαχόρη του Πακιστάν και εν συνεχεία μετατρέπεται σε μια αποτύπωση της προκατάληψης, του ρατσισμού και της παγκοσμιοποίησης στην μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή, με άξονα τη σχέση ενός Πακιστανού καθηγητή στην Αμερική και ενός Αμερικανού δημοσιογράφου.

Την ώρα που πραγματοποιούνταν η προβολή στην Sala Grande του Λίντο όμως, μια πραγματική διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη στην κεντρική οδό, μπροστά στο Casino, τον πυρήνα του φεστιβάλ.

Εργαζόμενοι της Τσινετσιτά διαμαρτύρονταν για το ενδεχόμενο κλεισίματος των θρυλικών ιταλικών στούντιο, προκειμένου ο τεράστιος χώρος να ανοικοδομηθεί και να μετατραπεί σε θέρετρο πλουσίων με ξενοδοχεία, πισίνες και γήπεδα του γκολφ.

Ως γνωστόν, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στην Τσινετσιτά, τα στούντιο της Ρώμης δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο. Το επιχείρημα των εργαζομένων του, όμως, οι οποίοι μάλιστα έχουν κάνει κατάληψη στην κεντρική είσοδο των στούντιο, είναι ότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου είναι εκρηκτική.

Το εντυπωσιακό στη διαδήλωση της πρεμιέρας ήταν ότι ενώ οι διαμαρτυρόμενοι της Τσινετσιτά δεν ξεπερνούσαν τους 50 ανθρώπους, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κληθεί για να τους σταματήσουν ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter