ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 6/3/2012 10:27
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


IIF: Πάνω από 1 τρισ. το κόστος ανεξέλεκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα

IIF: Πάνω από 1 τρισ. το κόστος ανεξέλεκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα

Για καταστροφικές επιπλοκές από πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί το IIF, η οποία θα πλήξει την ΕΚΤ, θα δημιουργήσει ανάγκη για στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Μάλιστα, εκτιμά πως το συνολικό κόστος για την ευρωζώνη ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. ευρώ.

«Θα υπάρξουν ορισμένες πολύ σημαντικές και καταστροφικές επιπλοκές από την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας» αναφέρει έγγραφο του Institute for International Finance όπως μεταδίδει το Reuters και συμπληρώνει: «Δύσκολα μπορεί να αθροίσει κανείς με ακρίβεια το πιθανό κόστος αν και δύσκολα εκτιμά κανείς ότι θα είναι λιγότερο από 1 τρισ. ευρώ».


Αναφέρει επίσης, ότι για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα δημιουργηθεί κόστος ανακεφαλαιοποίησης ύψους 160 δισ. ευρώ.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει ημερομηνία 18ης Φεβρουαρίου και αναγράφεται ως «εμπιστευτικό».

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter