ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 3/5/2012 14:14
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΤΟΥΡΚΙΑ

«Εξαλλος» ο Ερντογάν με την Standard & Poor's για την υποβάθμιση του τουρκικού αξιόχρεου

«Εξαλλος» ο Ερντογάν με την Standard & Poor's για την υποβάθμιση του τουρκικού αξιόχρεου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's (SP), ο οποίος μείωσε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας, και έκανε λόγο για διακρίσεις.

"Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση (...). Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν", είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

"Ο SP μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά ανέβασε αντίθετα την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική", υπογράμμισε εγκωμιάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας, την οποία κυβερνά από το 2002 επικεφαλής του ισλαμιστικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν απείλησε εξάλλου ότι "δεν θα αναγνωρίζει πλέον τον SP ως αξιόπιστο θεσμό" οικονομικών εκτιμήσεων.

"Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία, δεν είναι κανείς κορόιδο", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ επέκρινε από την πλευρά του τον οίκο αξιολόγησης λέγοντας ότι στην έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα που είναι ξεπερασμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter