ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 3/5/2012 16:25
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Ντράγκι: Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας η ανάπτυξη

Ντράγκι: Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας η ανάπτυξη

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης για να θέσουν την ανάπτυξη στο επίκεντρο της πολιτικής αντζέντας στην Ευρώπη, έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην οποία αποφασίστηκε να παραμείνει αμετάβλητο στο 1% το βασικό της παρεμβατικό επιτόκιο, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη, κάτι που, όπως επισήμανε, δεν είναι ασύμβατο με τη δημοσιονομική πειθαρχία.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να σταθεροποιήσουν και τις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι κατέστησε σαφές πως το μεγάλο ζητούμενο για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι να κόψουν τις σπατάλες και όχι τις επενδυτικές δαπάνες.

«Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε πιο ανταγωνιστικές τις οικονομίες της ευρωζώνης. Γι' αυτο χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Πρέπει απαραίτητα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης», επανέλαβε με έμφαση για να προσθέσει, «αναμφισβήτητα πρέπει να αποκαταστήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική στην Ευρώπη».

Τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ είναι προσωρινά, επανέλαβε, χαρακτηρίζοντας όμως πρώιμη κάθε συζήτηση για τη λήξη των εν λόγω μέτρων.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως παραμένουν οι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ωστόσο, εκτίμησε πως θα ανακάμπτει σταδιακά στη διάρκεια του έτους.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκια, διεμήνυσε πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση στους κύκλους της τράπεζας για το ενδεχόμενο μείωσής τους.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter