ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 8/6/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι οκτώ στους δέκα είναι άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο

Παρά τη μείωση της ανεργίας στο 25,5% το γ' τρίμηνο του 2014, από 27,2% στο γ' τρίμηνο του...

%BLOCK_2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Η ομογενής μαθήτρια από την Αυστραλία που σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία

Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία...

START UP

Έρχονται νέες επενδύσεις από το PJ Tech Catalyst Fund

Το fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει χρηματοδοτήσει μέχρι τώρα 10 startups με 4,5 εκατ....

SUCCESS STORIES

To «Μέλι Αττικής» που... γλυκαίνει Ελλάδα και εξωτερικό

Οδεύοντας στην ένατη δεκαετία επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλες οι νέες τιμές και προσφορές στα αυτοκίνητα

Λίγο πριν από τη λήξη του μέτρου της απόσυρσης (άγνωστο είναι εάν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την...

ΑΚΙΝΗΤΑ

«Παγώνει» για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβαλλοντικές διακρίσεις για την ΗΛΕΚΤΩΡ

Βραβεύθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον στην Τελετή Απονομής των Environmental Awards...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα ζωή για τον απίθανο Derby χάρη στη δυνατότητα 3D εκτυπώσεων

Τεράστιες δυνατότητες ανοίγει η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων, όπως αποδεικνύεται από μία ακόμη...

ΥΓΕΙΑ

Ζούμε 6 χρόνια περισσότερο απ' ό,τι το 1990

Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 6 χρόνια από το 1990, χάρη στη μείωση των ποσοστών...

Καταστροφή των τραπεζών, εάν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο

Καταστροφή των τραπεζών, εάν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο

Της Ελένης Κομίνη

Η λιτότητα, σε περίπτωση ακύρωσης των χρηματοδοτικών πόρων που λαμβάνει η χώρα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, θα ήταν πολλαπλάσιας έντασης, σε σχέση με εκείνη που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία έτη, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Alpha Bank και υπογραμμίζουν ότι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το εάν η χώρα θα χρεοκοπούσε ή όχι.

Το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της Alpha τονίζει ακόμη, ότι σε περίπτωση προώθησης διαδικασιών μονομερούς ακύρωσης των Μνημονίων, θα προέκυπτε χρηματοδοτικό κενό ύψους 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων της χώρας, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να προστεθούν άλλα τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ, από τα αυξημένα και αναπόφευκτα πρωτογενή ελλείμματα στην περίοδο 2012-2014, λένε οι οικονομολόγοι της τράπεζας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η διακοπή της χρηματοδότησης ρευστότητας ύψους περίπου 125 δισ. ευρώ των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, αλλά και των 50 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Σε αυτό το θέμα η έκθεση της Alpha σημειώνει ότι «σύμφωνα με εξαγγελίες ορισμένων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν χωρίς να προσδιορίζεται πως θα γίνει η επανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς τα κεφάλαια του ευρωπαϊκού ταμείου EFSF».

Καταστροφή των τραπεζών, εάν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο

Οι απώλειες χρηματοδοτικών πόρων για τη χώρα μας από την ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης της από το 1ο και το 2ο πακέτο χρηματοδοτικής ενίσχυσης, λόγω, π.χ προώθησης διαδικασιών μονομερούς ακύρωσης των μνημονίων, δεν αντισταθμίζονται από τυχόν λήψη ακόμη πιο δραματικών αποφάσεων για διακοπή της εξυπηρέτησης του εναπομένοντος χρέους της χώρας μετά το PSI, εξηγούν οι οικονομολόγοι της Alpha. Οι συνολικοί πόροι που μπορεί να εξοικονομηθούν, από αυτήν την ακραία και εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα ενέργεια, δεν υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014, ενώ από τις δύο δανειακές συμβάσεις, η Ελλάδα έχει ακόμη να λάβει 100 δισ. ευρώ, αναφέρεται στην έκθεση της Alpha. «Δημιουργείται επομένως ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 20 δισ. ευρώ στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν και τα αυξημένα πρωτογενή ελλείμματα, ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014 που θα προκύψουν αναπόφευκτα από την σχεδιαζόμενη ανατροπή της εφαρμογής του μνημονίου, αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων», επισημαίνει η Alpha.

Χρηματοδοτικές ανάγκες
Τα χρηματοδοτικά πακέτα καλύπτουν τις ανάγκες της Ελλάδος για εξυπηρέτηση του (σημαντικά μειωμένου) χρέους της, έως το 2014, υπενθυμίζει η Alpha Bank επισημαίνοντας παράλληλα ότι για το 2012 και για το 2013 καλύπτουν επιπλέον:

1) Το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 (αν υπάρξει),

2) Την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου ύψους 6,28 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 45% (2,8 δισ. ευρώ) είναι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ), και το 25% (1,59 δισ. ευρώ) είναι οφειλές των νοσοκομείων,

3) Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με συνολικά κεφάλαια ύψους 50 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), από τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί τα 25 δισ. ευρώ και αναμένεται η είσπραξη των υπολοίπων 25 δισ. ευρώ, έως τον Σεπτέμβριο του 2012.

4) Τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από το Eυρωσύστημα, έως ότου, με την αναγκαία αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, επιστραφούν οι καταθέσεις που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες ιδιαίτερα τους τελευταίους 10 μήνες.

«Η συνέχιση της επιτυχούς υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2014, με σαφή ενίσχυση των πολιτικών που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας και επαναφορά της σε πορεία αυτοδύναμης ανταγωνιστικής ανάπτυξης και η τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας που απορρέουν από το 1ο και το 2ο μνημόνιο, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για τη συνέχιση της εκταμίευσης των χρηματοδοτικών πόρων ύψους 100 δισ. ευρώ και για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των τραπεζών ύψους 125 δισ. ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση της Alpha Bank.

Η τράπεζα αναφέρει ότι η εισροή των χρηματοδοτικών πόρων είναι απολύτως αναγκαία:

1 Για την πληρωμή των σημαντικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων της χώρας και για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας τους, η οποία χωρίς τα Μνημόνια θα ήταν εντελώς αδύνατη στην περίοδο 2010-2012.

2 Για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και για την ομαλή χρηματοδότησή τους έως ότου αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο εγχώριο χρηματοοικονομικό σύστημα, σταματήσουν οριστικά οι προσδοκίες εξόδου της χώρας από το ευρώ (που βασίζονται κυρίως στις εξαγγελίες για ακύρωση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων) και επιστρέψουν οι καταθέσεις.

3 Για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή της σε ανταγωνιστική αναπτυξιακή πορεία μέσω και της αποτελεσματικής χρήσης των σημαντικών επιχορηγήσεων ύψους 14 δισ. ευρώ που έχει να λάβει η χώρα από την Ε.Ε.-27 στα επόμενα 3 έτη.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι ο μηδενισμός του ελλείμματος του πρωτογενούς ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης από το 2012 και ο δραστικός περιορισμός του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είναι υποχρέωση της χώρας μετά τη διακοπή του δανεισμού από το εξωτερικό, και δεν έχει καμιά σχέση με τα δύο μνημόνια. Απλώς η χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα μέσω αυτών, της έδωσε τη δυνατότητα να τα καταφέρει σε τρία έτη αντί του ενός έτους χωρίς τα μνημόνια. Οι δύο αυτές εξελίξεις θα είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας διότι το δημόσιο θα καλύπτει πια τις δημόσιες δαπάνες με τα εγχώρια δημόσια έσοδα και όχι με δανεισμό από το εξωτερικό, όπως συνέβαινε έως σήμερα, καταλήγει η έκθεση.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Καταστροφή των τραπεζών, εάν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο
  • Καταστροφή των τραπεζών, εάν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο

abraam
Σάββατο
22:31
00
200000 kai na kaiei
ανώνυμος
Σάββατο
13:28
63
δεν ντρεπεστε λιγακι? επισημοι κλεφτες-ληστες των χρηματων μας!!! ουστ απο εδω αναλγητοι τραπεζιτες!!!
popiee
Σάββατο
11:38
312
προς αντώνης σογιας:
Δυστυχώς, ψηφίζουν και άνθρωποι σαν και σας, που δεν ξέρουν τις τους γίνεται από οικονομικά. Αντί να ακούτε προσεκτικά τις αναλύσεις των οικονομολόγων, Παπαδήμου, Προβόπουλου κλπ για το που πάει ο τόπος άν φύγουμε από το ευρώ, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνετε τι λένε, απλώς τους απορρίπτετε. Κρίμα. Οταν τα ξυπνήσετε θα είναι πολύ αργά και θα έχετε παρασύσει στον όλεθρο και εμάς, που δεν σας φταίμε.
sogias antonis
Παρασκευή
21:01
33
(προς βασ ). . . . . . . . . καλλιτερα να ειμαι , παρα να τον παριστανω . . . . . . , παρε οτι θελεις!!!!
βασ
Παρασκευή
20:43
33
αντωνης σογιας και χρηστος Εισαι στ αληθεια βλαξ ή τον παριστανεις? Οτι και να εισαι εισαι. . . ανικητος!!!
Αφελής
Παρασκευή
16:03
018
«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της ασυλίας της ελίτ» δηλώνει ο διευθυντής Σχεδιασμού Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». « Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει το 12%-15% του ΑΕΠ. Αυτό είναι 40- 45 δισ. ευρώ τον χρόνο. Εάν θα μπορούσαμε από αυτά να εισπράξουμε μόνον τα μισά, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί» ΗΜΕΡΗΣΙΑ online, 8/6 14:22
Χαρης
Παρασκευή
14:26
1625
Πρωτα απ ολα - ειναι λαθος να λεμε οτι σωζουμε τις τραπεζες. Στην πραγματικοτητα σωζουμε τις καταθεσεις των πολιτων στις τραπεζες. Δευτερον το ζητημα δεν ειναι δραχμη - ευρω , μνημονιο η μη μνημονιο. Το αληθινο ζητημα ειναι να βαλουμε ταξη. Επειδη δεν εχουμε την κουλτουρα /δυναμη να βαλουμε ταξη στο δημοσιο περναμε ολα αυτα. Αμα δωσουμε στους δημ. υπαλληλους τους οργανισμους στους οποιους εργαζονται δωρεαν αλλα η αμοιβη τους να εξαρταται απο τις υπηρεσιες που προσφερουν (αυτη θα πληρωνεται απο τους πελατες και οχι απο το κρατος) θα δειτε ποσο γρηγορα θα μειωθει ο αριθμος των υπαλληλων που χρειαζονται. Νομιζω οτι η δικαιολογειμενη απεχθεια στη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ οδηγει την χωρα σε λυσεις που ισως να μετανοιωσουμε σε λιγο χρονικο διαστημα αλλα αυτο ειναι απορια του εσκεμενα οικονομικου αναλφαβητισμου του μεγαλυτερου πληθυσμου του πλανητη.
KOSTAS
Παρασκευή
13:06
1824
Γίνεται κράτος χωρίς Αστυνομία,Νοσοκομεία , Εφορία,;
Δεν γίνεται.
Ούτε χωρίς Τράπεζες γίνεται.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ. Η πολύ μάγκιά οδηγεί σε ΠΟΝΟ.
43
Παρασκευή
11:21
3133
ΤΕΤΟΙΑ ΩΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ!!! ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!!! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΣΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ!!!
32
Παρασκευή
10:56
1230
Τους χαρίζω το ληγμένο ταμείο ανεργίας μου.
sw
Παρασκευή
10:54
1022
άχ! τι κρίμα. . .
χρηστος
Παρασκευή
10:51
2428
ας τις παρει ο διαολος τις τραπεζες τις εχουμε πληρωσει 200 δις τα τελευταια δυο χρονια φτανει λοιπον και στο κατω κατω της γραφης αν καταρευσουν νομοτελειακα κατι αλλο θα ερθει στην θεση τους
αντωνης σογιας
Παρασκευή
10:15
2825
να μας . . . γραφεις καθημερινα τι λεει. . η αλφατραπεζα. . η γιουροτραπεζα . . . η μερκελ . . ο μπαροζο . . . ο παπαδημος . . . ο δασκαλοπουλος . . . κλπ. . κλπ . . το δντ. . . . . . . . . o samaras. . o beny. . . . . . . . . den jerv st αληθεια . . . ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ κανεις μαζι τους???

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
    ΑΓΟΡΕΣ
    Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
    ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 6545.27 1.23%
    ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 4241.65 -0.18%
    ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 9786.96 -0.25%
    ΜΟΣΧΑ RTS 768.06 0.41%
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


    ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

    Ο βετεράνος Φόλκερ Σλέντορφ, διασκευάζει ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο για τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν το 1944 και απέτρεψαν την καθολική καταστροφή του Παρισιού από τον Χίτλερ. Κομψή σκηνοθεσία...

    ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

    Αμεσης βοήθειας

    Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
    Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
    Πυροσβεστική: 199
    Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
    Τροχαία Aθηνών: 2105230111
    Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
    Δασική Υπηρεία: 191
    Τουριστική Αστυνομία: 171
    Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
    Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
    Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
    Φαρμακεία: 1434
    Δηλητηριάσεως: 2107793777
    Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
    Υπ. Υγείας: 2105223246
    Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
    Αγορανομία: 2103217056
    Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

    Bλάβες

    ΕΥΔΑΠ: 1022
    ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
    ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
    Βλάβες ΟΤΕ: 121

    Δημόσιες υπηρεσίες

    ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
    ΤΕΒΕ: 2105285500
    ΟΑΕΔ: 2109989000
    ΟΓΑ: 2103322100
    ΚΕΠ: 1564
    Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
    Υπ. Ανάπτυξης: 1520
    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
    Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
    Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
    Δήμος Αθηναίων: 2105277000
    Δήμος Πειραιώς: 2104194000

    Συγκοινωνίες

    Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
    Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
    Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
    Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
    Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
    Πλοία εσωτερικού: 2104593000
    Πλοία εξωτερικού: 2104530974
    Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
    Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
    Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
    Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
    Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
    Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
    Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
    Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

    Κοινωνικές υπηρεσίες

    Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
    Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
    Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
    SOS Γιατροί: 1016
    ΟΚΑΝΑ: 2108898200
    Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
    Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
    Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
    Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
    Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
    Γραμματεία ισότητας: 2103315291
    Γραμμή ζωής SΟS: 175
    Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
    Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
    Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
    Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
    Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
    Η γραμμή του δημότη: 195

    Διάφορα

    Δελτίο καιρού: 1448
    ΟΠΑΠ: 2105798000
    Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αμεση Δράση: 100
    Στρατονομία: 2310270845
    Πυροσβεστική: 199
    Λιμενικό: 2310531505
    Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
    Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
    Οδική βοήθεια: 104
    Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
    Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
    ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
    Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
    Δελτίο Καιρού: 149
    Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
    Νομαρχία: 2310428536
    Δημαρχείο: 238321
    Πανεπιστήμιο: 2310996000
    Εισαγγελία: 2310520235

    SITEMAP

    ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

    facebook twitter