ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 20/10/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι οκτώ στους δέκα είναι άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο

Παρά τη μείωση της ανεργίας στο 25,5% το γ' τρίμηνο του 2014, από 27,2% στο γ' τρίμηνο του...

%BLOCK_2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Η ομογενής μαθήτρια από την Αυστραλία που σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία

Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία...

START UP

Έρχονται νέες επενδύσεις από το PJ Tech Catalyst Fund

Το fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει χρηματοδοτήσει μέχρι τώρα 10 startups με 4,5 εκατ....

SUCCESS STORIES

Ο ελληνικός «Kyknos» που εντυπωσιάζει τις διεθνείς αγορές

Από το Ναύπλιο του 1911 μέχρι την κρίση του 21ου αιώνα η αμιγώς ελληνική εταιρεία κονσερβών «...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλες οι νέες τιμές και προσφορές στα αυτοκίνητα

Λίγο πριν από τη λήξη του μέτρου της απόσυρσης (άγνωστο είναι εάν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την...

ΑΚΙΝΗΤΑ

«Βουλιάζει» ξανά η αγορά ακινήτων στη δίνη της αβεβαιότητας

Στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων και της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία, βρίσκεται η αγορά...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποσύρονται οι επίμαχες διατάξεις για αλλαγές στη δασική νομοθεσία

Διατάξεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επειδή επιχειρούσαν μεταβολές στη δασική νομοθεσία...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα ζωή για τον απίθανο Derby χάρη στη δυνατότητα 3D εκτυπώσεων

Τεράστιες δυνατότητες ανοίγει η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων, όπως αποδεικνύεται από μία ακόμη...

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η ζυγαριά είναι πιο... αξιόπιστη την Τετάρτη

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Τέμπερε τονίζουν επίσης ότι ο καθημερινός έλεγχος του βάρους δεν είναι...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την «πόρτα εξόδου»

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την «πόρτα εξόδου»

Tου Ηλία Μπενέκου

«Κληρώνει» για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητά η τρόικα. Μέσω της διαδικασίας κατάργησης - συγχώνευσης των φορέων αυτών, το προσωπικό τους θα βρεθεί στο επίκεντρο αξιολόγησης και σε περίπτωση που δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα ή δεν βρεθούν οργανικές θέσεις αντίστοιχες αυτών στους νέους φορείς, θα δουν την πόρτα εξόδου μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί τη βασική απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίμονο αίτημα της τρόικας που καταγράφηκε στις τελευταίες συναντήσεις τους να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για τον περιορισμό του δημοσίου τομέα και του μισθολογικού κόστους, καθώς η επιχείρηση απομάκρυνσης επίορκων και ακατάλληλων υπαλλήλων, χαρακτηρίζεται από τους ελεγκτές ως περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

Mεταρρύθμιση

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την «πόρτα εξόδου»
«Ζήτησαν ονόματα και διευθύνσεις» λεγόταν στους διαδρόμους του υπουργείου μετά τη συνάντηση με τους τροϊκανούς, προκειμένου να καταδειχθεί η επιμονή των ελεγκτών για συγκεκριμένα στοιχεία και η φράση αυτή, έστω και καθ' υπερβολή διατυπωμένη, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να «τρέξει» η Διοικητική Μεταρρύθμιση, κάτι που, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει σε περικοπή δομών στα υπουργεία και - κυρίως - εξορθολογισμό των φορέων που λειτουργούν στο ευρύτερο Δημόσιο με μαζικά λουκέτα και κατά συνέπεια απολύσεις.

Υπό το φως των εξελίξεων στο «μικροσκόπιο» αναμένεται μπουν περίπου 1.500 οργανισμοί του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και οι περισσότερες από 1.100 δημοτικές επιχειρήσεις. Η διαδικασία αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες υπαλλήλους, καθώς μετά την ολοκλήρωσή της δεν αποκλείεται μέρος αυτών να περάσει σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 75% του μισθού και εν συνεχεία σε απομάκρυνση.

Ήδη εκατοντάδες οργανισμοί περιλαμβάνονταν στη γνωστή «λίστα» Πάγκαλου, η οποία είχε συσταθεί με στόχο το κλείσιμο οργανισμών και η οποία αναμένεται να αποτελέσει την «πυξίδα» και για τις εν εξελίξει συγχωνεύσεις - καταργήσεις.

Μετά την «πιλοτική» κατάργηση των 21 φορέων, επισπεύδεται σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κύμα με περίπου 250 φορείς, το προσωπικό των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιάδες υπάλληλους. Από αυτούς με αξιολόγηση, αλλά και καταργήσεις οργανικών θέσεων αναμένεται ότι θα προκύψει μία δεξαμενή τουλάχιστον τριών χιλιάδων προς αποχώρηση υπαλλήλων. Βασικό κριτήριο της επιλογής είναι αν οι καταργούμενοι οργανισμοί παρέχουν ομοειδείς υπηρεσίες. Όπως διευκρινίζεται οι νέοι φορείς θα μπορούν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες στον πολίτη, με χαμηλότερο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους, με εξορθολογισμό της χρήσης ακινήτων, περιορισμό διοικητικών συμβουλίων και διευθυντικών θέσεων και εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας στις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών.

Δήμοι
Και στον «αμαρτωλό» χώρο των δημοτικών επιχειρήσεων επίσης, παρότι υπήρξε ένα πρώτο «συμμάζεμα» με τον «Καλλικράτη» καθώς καταργήθηκαν πάνω από 4.700 επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), ωστόσο θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανό πως θα υπάρξει και νέο πακέτο συγχωνεύσεων, με στόχο -όπως έχει ζητηθεί από την τρόικα- την εξοικονόμηση 18 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 1.100 δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα, το 54% είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και το υπόλοιπο 46% ΝΠΔΔ.

Συγχωνεύσεις Φορέων

Σε κάθε περίπτωση, οι ένδεκα χιλιάδες υπάλληλοι (επίορκοι, αδικαιολογήτως απόντες και αναποτελεσματικοί) που η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη να απομακρύνει, μπορεί να βρίσκουν σύμφωνους τους τροϊκανούς, ωστόσο προσκρούουν σε μερικές εύλογες ενστάσεις. Ουδείς μπορεί να προκαταλάβει το χρόνο αλλά και τον ακριβή αριθμό των επίορκων υπαλλήλων που τελικώς θα απομακρυνθούν. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται ακόμη και στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων είναι γνωστές, καθώς όλες οι εγκύκλιοι του υπουργείου εδώ και μήνες προσκρούουν στην απροθυμία των φορέων να υλοποιήσουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα είναι εύλογη η ανησυχία ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι το τέλους του έτους δεν επαρκεί ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τις χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν και να οδηγηθούμε σε οριστικές αποχωρήσεις. Το δε αντεπιχείρημα να οδηγηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι επίορκοι σε διαθεσιμότητα μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, δεν «ικανοποιεί» την τρόικα, αφού δεν της εξασφαλίζει σαφείς αριθμούς αποχωρήσεων και μισθολογικού οφέλους.

Παράλληλα, οι απολύσεις των αναποτελεσματικών υπαλλήλων με γενικόλογες αναφορές περί τουλάχιστον τεσσάρων χιλιάδων προερχόμενων από τον χώρο της εκπαίδευσης είναι εξίσου γενική και αόριστη, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγηση που αποκλείεται να ξεκινήσει πριν από το νέο έτος, ενώ αντίστοιχες εντυπώσεις δημιουργεί και η δέσμευση για απομάκρυνση των «κοπανατζήδων» καθώς με βάση και μόνο το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αυτό έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε γίνει.

 • Ανασύρουν στην επιφάνεια τη «λίστα Πάγκαλου».
 • Τρεις χιλιάδες σε διαθεσιμότητα από 250 φορείς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την «πόρτα εξόδου»
 • Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την «πόρτα εξόδου»

αντρεας
Τρίτη
13:20
00
το προβλημα με αρκετους Δ. Υ. δεν ειναι στο κοστος της μισθοδοσιας. το προβλημα ειναι στην νοοτροπια τους. ετσι δεν αμοιβονται για να λυνουν προβληματα αλλα να δημιουργουν και να απαιτουν κατι παραπανω για να τα λυσουν. Νοοτροπια που αρχιζη απο το σπιτι, και καταληγει στους ((ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ)). τους μελλοντικους κυβερνωντες,αυτου του τοπου. Νοοτροπια που δεν θεν θελει αξιολογηση, γνωση, πολιτισμο,μοχθο. Αυτην την νοοτροπια τροφοδοτουν τα ΜΜΕ
ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ
Δευτέρα
23:16
37
ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ Δ. Υ ΝΑ ΒΡΩ Κ ΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 2000 ΤΟ ΜΗΝΑ -ΧΩΡΙΣ ΣΥΛ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΠ-ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ Κ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ Δ. Υ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΡΓΑ ΕΔΩ, ΕΡΓΑ ΕΚΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΠΕΡΛΙΤΕΣ ΒΟΞΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΛΠ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΛΔ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΜΕ?!? ΘΑ ΞΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Κ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΒΑΝ ΒΕΝΙΖ-ΕΛΕΟΣ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Κ ΑΠ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΜΑ!!! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΕ 70 ΜΕ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. . Ε ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ. . ΤΙ ΕΙΝΑΙ 80 ΧΡΟΝΑΚΙΑ. . ?!? ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. . . !!! ΩΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ. . .
ntafy
Δευτέρα
21:18
156
Εχουν ζαλισει τα π@π@ρια μας με τις απολυσεις των αχρηστων, τεμπεληδων, υπεραριθμων και ανικανων δημοσιων υπαλληλων και τελικα μας σκανε το παραμυθι οτι μιλανε για. . . . . 2000 ατομα !!!!! τα λαμογια οι πολιτικαντηδες παιζουν με την νοημοσυνη ολων των σκληρα εργαζομενων ανθρωπων του καθαρα ιδιωτικου τομεα. . . . . . τα παιρνουν απο εμας με καθε λογης χαρατσι και τα μοιραζουνε στους αχρηστους του δημοσιου τομεα !!!!!
Ερίκος
Δευτέρα
15:04
427
Όπως πάντα εμείς οι Έλληνες είμαστε ΑΠΟΛΥΤΟΙ στις απόψεις μας. Σαφώς και υπάρχουν πολλοί ευσυνείδητοι και εργατικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι. Επίσης υπάρχουν πολλοί που δεν διορίστηκαν με μέσο. Και πολλοί που είναι ευγενικοί και εξυπηρετούν σωστά. Από την άλλη όμως το 70% είναι βύσματα, τεμπέληδες, αδιάφοροι, αγενείς ενώ το 15% είναι και κλέφτες και εκβιαστές. ΑΥΤΟΙ λέμε να απολυθούν για να ορθοποδήσει η χώρα και όχι οι καλοί και άξιοι. . .
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΛ.
Δευτέρα
14:28
1610
Η αλήθεια ενοχλεί. Εχουν δίκιο οσοι καταφέρονται κατά των Δ. Υ.
Tις απολύσεις δε τις ζητά η Τρόικα
Δευτέρα
14:26
719
Ο ελληνικός λαός της ζητάρι που πληρώνει και πληρώνει και πληρώνει φόρους, χαράτσια, και αντί να έχουμε πρόνοια υγεία και παιδεία έχουμε στρατιές υπαλλήλων χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας, χωρίς καμμία εργασία, χωρίς καμμία ευθύνη, υπήρξαν όμως καλοί αφισσοκολητές.
Mery
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Δευτέρα
14:18
2418
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ). ΟΙ Δ. Υ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ Δ. Υ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ανώνυμος
Δευτέρα
13:33
02
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
βαγγελης
Δευτέρα
13:10
218
προς Δημητρη κ, ρε φιλε ετσι που τα λες 6δις ευρω το χρονο δια 672000 δημοσιοι δηλ. μεσος ορος ο καθενας 8928€ το χρονο, μηπως τα δις ρεφιλε που λες ειναι 26 και οχι 6, λεω μηπως; η μηπως δουλευεις σε καμια ΔΕΚΟ και μας λες ψεμματα και δεν σε νοιαζει η σφαγη που γινεται στον ιδιωτικο τομεα το μονο κομματι που προσφερει κατι σε αυτη τη χωρα;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Δευτέρα
13:09
718
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.
kapios
Δευτέρα
12:45
1221
ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ. . . .
ανώνυμος
Δευτέρα
12:19
024
ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΑΓΡΟΓΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ(ΘΥΜΑΣΤΕ!!! ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ βολευτει ΑΦΟΥ "ΤΡΟΥΠΩΣΑΝ" ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ? Η ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ?
ανώνυμος
Δευτέρα
12:14
01
fe
ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δευτέρα
11:50
311
ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;; ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ;; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ. . . ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ Π-Ο-Τ-Ε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΙΚΑΝ Ή ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ,ΠΑΝΤΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ. . ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣΗΣ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. . .
TEOPAPP
Δευτέρα
8:22
421
απολυστε ολοι επιτελους τουσ πολιτικουσ γιατι αυτοι καταστρεψαν την ελλαδα. . . και ολα τα ρουσφετια τα φτιαχνανε για να βγαινουν και να τα οικονομοανε. . . . . ειναι απλο διωχμουμε τουσ 300 και σωζετε η ελλαδα. . . και ασ μασ κυβερνυση νασ αμωρφοτοσ εχει περισοτερο μυαλοκαι αγαπη για την ελλαδα
Φώτης
Δευτέρα
8:22
737
Απότ α 31 Δις ευρώ της δόσης τα 25 πάνε για την ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και χρεώνονται στο εθνικό χρέος. . . όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Μια ερώτηση. Γιατί πρέπει όλοι εμείς και τα παιδιά μας να χρεωθούμε για να σωθούν ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? Κια βγάζουμε του Δημόσιους Υπαλλήλους ως το μαύρο πρόβατο?
dimitri
Δευτέρα
1:25
73
dimitri Στην Αγγλία θα πάρω δύο εβδομάδες πληρώνουν για κάθε χρόνο που έχω εργαστεί. Κακό του, αλλά ξέρω ότι σε έχω μια δουλειά. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 8% η ανεργία Ελλάδα 24%. Εργασία στην Ελλάδα έχουν περάσει στη Βουλγαρία, τη Σερβία, και λίγες εταιρείες θα έρθουν στην Ελλάδα, αν πάρα πολύ ακριβό του. Στην Αγγλία χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν τη δουλειά τους, επειδή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να κρατήσει δανεισμό για να πληρώσει για όλα αυτά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ
Δευτέρα
1:00
628
-ΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΖΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ 2ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ 672 ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ "ΟΛΩΝ" ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ 6 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΔΛΔ ΣΕ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΞΟΦΛΑΜΕ!!! -ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ Δ. Υ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔ ΤΟΜΕΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ. - ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΗ ΗΤΡΗΣ. Κ
ανώνυμος
Κυριακή
23:50
00
το μεγαλο μας τσίρκο ε ποιος γιατι
Αθανάς
Κυριακή
23:21
933
ΕΛΛΗΝΕΣ. . . . . . . . . . . . . . . . . . ΞΥΠΝΗΣΤΕ, το ξαναλέω ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
Οταν ολοι γίνουν Ιδιωτικοί υπάληλοι θα μας χωρισουν σε ψιλούς/κοντούς, χοντρούς/αδύνατους, κλπ.

ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ αυτοί θα παιρνούν καλά και εμείς χειρότερα.

Υ. Γ. δεν είμαι δημόσιος υπάληλος
1 2 3επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 6545.27 1.23%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 4241.65 -0.18%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 9786.96 -0.25%
  ΜΟΣΧΑ RTS 768.06 0.41%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

  Ο βετεράνος Φόλκερ Σλέντορφ, διασκευάζει ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο για τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν το 1944 και απέτρεψαν την καθολική καταστροφή του Παρισιού από τον Χίτλερ. Κομψή σκηνοθεσία...

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter