ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 18/9/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι προσλήψεις 52.553 ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Ανοίγουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 52.553 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε δήμους,...

%BLOCK_2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ

Η ομογενής μαθήτρια από την Αυστραλία που σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία

Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία...

START UP

Nubis: Νέες δυνατότητες για το λογισμικό της ελληνικής startup εταιρείας

Πλήρη λειτουργικότητα για τα Ελληνικά αλλά και για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ και ΔΛΠ) ενσωμάτωσε...

SUCCESS STORIES

To «Μέλι Αττικής» που... γλυκαίνει Ελλάδα και εξωτερικό

Οδεύοντας στην ένατη δεκαετία επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤO

Ερχεται και συναρπάζει το νέο Passat

Υπερσύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, εξαιρετική γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ανταγωνιστικά...

ΑΚΙΝΗΤΑ

Την ακύρωση 22 διαγωνισμών κτηματογράφησης εισηγείται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Αβέβαιος για τη χρηματοδότηση της κτηματογράφησης της χώρας εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού στον Έβρο

Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή! Νέος «επίμονος» ιός «καμουφλάρεται» και απειλεί τους χρήστες του Facebook

Ο νέος ιός «καμουφλάρεται» σε αρχείο το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει βίντεο.

ΥΓΕΙΑ

Ζούμε 6 χρόνια περισσότερο απ' ό,τι το 1990

Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 6 χρόνια από το 1990, χάρη στη μείωση των ποσοστών...

ΕΚΘΕΣΗ-ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατάργηση επιδομάτων και ενοποιήσεις Ταμείων, εισφορών και παροχών

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατάργηση επιδομάτων και ενοποιήσεις Ταμείων, εισφορών και παροχών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

«Δίχτυ» κοινωνικής προστασίας για τους πραγματικά φτωχούς και τους ανέργους με πόρους που θα προέλθουν από καταργήσεις όσων επιδομάτων καταβάλλονται σήμερα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών που χορηγεί ο ΟΑΕΔ), αναπηρικών συντάξεων, κοινωνικών πόρων καθώς και από ενοποιήσεις Ταμείων, εισφορών και παροχών, προβλέπει το σχέδιο του ΟΟΣΑ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Η Εκθεση που παραδόθηκε χθες στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου, στο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλο, στη γ.γ του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, στο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη, στη γ.γ. Πρόνοιας Έφη Μπέκου, στη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα και στον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου διαπιστώνει ότι παρά τα βήματα τα οποία έχουν γίνει (μητρώο δικαιούχων παροχών, υποχρεωτική χρήση ΑΜΚΑ, καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τα επιδόματα) το σύστημα κοινωνικής προστασίας αδυνατεί να στηρίξει αποτελεσματικά τις διευρυνόμενες, λόγω και της παρατεταμένης ύφεσης, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και με δεδομένα αφενός την πρόβλεψη ότι «η ανάπτυξη δεν αναμένεται να ξεκινήσει παρά μόνο στα τέλη του 2014» και «τις δημοσιονομικές απαιτήσεις για περιορισμό στο 1,5% του ΑΕΠ, από το 5,6%», ζητά τη σύσταση ομάδας κρούσης (task force) και τη λήψη μέτρων σε πέντε άξονες:

1 ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ
«Περαιτέρω ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, προκείμενου να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ιδιαίτερα, το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, μαζί με τα περιουσιακά τους στοιχεία, θα πρέπει να συγχωνευθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή τον ΟΑΕΕ. Επιπλέον, τα ταμεία υγειονομικής περίθαλψης τα οποία παραμένουν ανεξάρτητα, πρέπει να συγχωνευθούν και να ενταχθούν στο ΕΟΠΥΥ». Στο πλαίσιο αυτό «να προετοιμαστεί και να τηρηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση των παροχών και των εισφορών, για την προετοιμασία των πληροφοριακών συστημάτων και την αποτελεσματική συγχώνευση της διαχείρισης και της διοίκησης των ταμείων». Οπως σημειώνεται είναι «προβληματικό» το γεγονός, ότι «τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν έχουν σε γενικές γραμμές διατηρήσει την οικονομική και λογιστική τους ανεξαρτησία, χωριστές διοικητικές δομές και πληροφοριακά συστήματα» αναφέροντας ως παραδείγματα το ΤΑΠ-ΔΕΗ, τα ταμεία Νομικών, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ.

2 ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Την αντικατάσταση των υπαρχόντων επιδομάτων αναπηρίας με ένα ενιαίο επίδομα 500 ευρώ που θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια και σε συνάρτηση με την ικανότητα προς εργασία (η αδυναμία προς εργασία να πιστοποιείται από επαρκείς εξετάσεις υγείας). Οπως υπογραμμίζεται στην Εκθεση, «τα επιδόματα αναπηρίας καλύπτουν 500.000 δικαιούχους (μόνο ως αναπλήρωση κύριου εισοδήματος) και μόνο οι μισοί δικαιούχοι έχουν δηλώσει ότι έχουν μειωμένη ικανότητα να εκτελούν δραστηριότητες, ενώ το μέσο εισόδημά σε επίπεδο νοικοκυριού ανερχόταν σε 7.300 ευρώ το 2009... Επιπλέον, τα επιδόματα αναπηρίας είναι περίπλοκα και αναποτελεσματικά, σχετικά ευρεία κάλυψη με 35 κατηγορίες αναπήρων και 10 διαφορετικά προγράμματα βοήθειας και δαπάνη που αυξάνεται σταθερά». Η Εκθεση διαπιστώνει, τέλος ότι, «περίπου οι μισοί από αυτούς που δηλώνουν ανάπηροι λαμβάνουν επίδομα στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 35% στη Γαλλία, και σε 26% στην Πορτογαλία».

3 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΠΟΡΩΝ

Τη σταδιακή κατάργηση της χρηματοδότησης Ταμείων από έσοδα γενικών φόρων «σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για τη διατήρησή τους», φωτογραφίζοντας κοινωνικούς πόρους («υποχρεωτικές εισφορές που καταβάλλονται μέσω οικονομικών συναλλαγών») αλλά και τις εισφορές για πολιτικές όπως τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών ενώσεων ή της τουριστικής βιομηχανίας, οι οποίες δεν έχουν σαφή σχέση με την κοινωνική προστασία. Στο πλαίσιο της αναζήτησης εξοικονομήσεων για πόρους υπέρ των φτωχών, σημειώνεται ότι «ίσως χρειαστεί να βρεθούν έσοδα από δημόσιες δαπάνες για γενικές υπηρεσίες, άμυνα και υγεία που φαίνεται να υπερβαίνουν τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης».

4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Την κατάργηση των οικογενειακών προγραμμάτων και την αντικατάστασή τους με ένα νέο οικογενειακό πρόγραμμα (με βάση εισοδηματικά κριτήρια) το οποίο θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία. Αν και η αλλαγή έχει ήδη γίνει για τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ και του υπ. Οικονομικών, ο ΟΟΣΑ ζητά το επίδομα να αντικαταστήσει και το ανταποδοτικό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ (μέσω της εισφοράς υπέρ ΔΛΟΕΜ).

5 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας (360 ευρώ) και της διάρκειάς του με βάση, όμως, εισοδηματικά κριτήρια με αρχή το 2014. Τα επιδόματα ανεργίας θα πρέπει, όπως τονίζεται, να δίνονται με την υποχρέωση ή διαθεσιμότητα προς εργασία του ανέργου και ενεργητικές πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης, μέσω των οποίων εγγεγραμμένοι άνεργοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος να μπορούν να λάβουν κάποια ενίσχυση εφόσον συμμετέχουν σε κάποιου είδους προσωρινή απασχόληση στον δημόσιο τομέα ή σε κάποιο πρόγραμμα εθνικής εμβέλειας.

Η ανάγκη αποτελεσματικότερης στήριξης των ανέργων προκύπτει από τη ραγδαία αύξηση των ατόμων χωρίς απασχόληση και των μακροχρόνια άνεργων (για διάστημα πάνω από 12 μήνες) στο 60%.

6 ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Την καθιέρωση στεγαστικού επιδόματος που θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια σε αντικατάσταση των επιδομάτων που δίνονταν για την κατασκευή και την ενοικίαση κατοικίας, καθώς «το διογκούμενο πρόβλημα των αστέγων δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά».

7 ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Να εφαρμοστεί πιλοτικά το 2014 το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος «με στόχευση στους οικονομικά ασθενέστερους» και αφού εξετάζεται το εισόδημα για την ένταξη σε διάφορα προγράμματα (ατομικά ή νοικοκυριού), το είδος εισοδήματος (από εργασία ή και από άλλους πόρους) που θα λαμβάνεται υπόψη και ο τρόπος συγκέντρωσης πληροφοριών σχετικών με εισόδημα για την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων.

Για να ελαχιστοποιηθούν τα αντικίνητρα για εργασία και αποταμίευση, θα πρέπει να αξιολογούνται προσεκτικά τα ποσοστά στα οποία διακόπτονται τα επιδόματα.

Αξιολόγηση

 • «Το υπουργείο Εργασίας θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα προχωρήσει στην υιοθέτηση εκείνων που, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού προγράμματος, μπορούν να ενισχύσουν την κοινωνική προστασία των αδύναμων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.
 • Η Εκθεση παραδόθηκε χθες και στον γ.γ. Συ­ντονισμού της Κυβέρνησης Δ. Βαρτζό­πουλο, στη γ.γ του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη, στον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη, στη γ.γ. Πρόνοιας Έφη Μπέκου, στη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα και στον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΜΑΡΙΑ
Δευτέρα
13:54
00
αμα κοβουν στο γεροντακι το εκασ και στα ατομα ορφανα και με ειδικεσ αναγκες κοντος ψαλμοσ αληλουεια και στα επιδομα τα μας. ενοω τα αναπηρικα και μετα λενε δημοκρατια. που καταπατησανε τα παντα. ντροπη τουσ
GIORGOS
Πέμπτη
15:08
21
ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ anna ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΕΡιΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΣ ΛΑΒΕΙ ΥΠ ΟΨΗ H ΓΡΑΦΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ 40 με 50% ΟΣΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΟ-ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ κλπ. κλπ. ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ 20% ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ -ΟΠΩΣ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΠΟΝΤΙΩΝ κ. ο. κ. - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ: "ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ" =ΝΤΡΟΠΗ
ΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΑΝΝΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ
GIORGOS
Πέμπτη
15:08
31
ΨΗΦΙΖΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ anna ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΕΡιΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΣ ΛΑΒΕΙ ΥΠ ΟΨΗ H ΓΡΑΦΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ 40 με 50% ΟΣΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΟ-ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ κλπ. κλπ. ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ 20% ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ -ΟΠΩΣ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΠΟΝΤΙΩΝ κ. ο. κ. - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ: "ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ" =ΝΤΡΟΠΗ
ΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΑΝΝΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ
anna
Πέμπτη
8:13
24
ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ "ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ" ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ. Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ( ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ). ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ( ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ) ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ. ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ?ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ? ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ( ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ - ΑΛΗΤΕΙΑ - ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ( που εκεί θα έπρεπε να υπάρχει άμμεση και πλήρης κάλυψη των νοσηλευομένων παιδιών ) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ? ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ? ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ? ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ 50 % ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ?ΣΚΙΖΟΜΑΣΤΕ? ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ? EXOYN ΔΕΙ ΜΕΤΑ

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

Τα μηνύματα τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
OIKONOMIA
  ΑΓΟΡΕΣ
  Λ. ΑΜΕΡΙΚΗΕΥΡΩΠΗΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΑΣΙΑ
  ΛΟΝΔΙΝΟ FTSE 100 6415.69 1.25%
  ΠΑΡΙΣΙ CAC 40 4227.43 2.81%
  ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ DAX 9750.16 2.16%
  ΜΟΣΧΑ RTS 768.73 7.03%
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΣΙΝΕΜΑ

  Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

  Ο βετεράνος Φόλκερ Σλέντορφ, διασκευάζει ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο για τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν το 1944 και απέτρεψαν την καθολική καταστροφή του Παρισιού από τον Χίτλερ. Κομψή σκηνοθεσία...

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  Αμεσης βοήθειας

  Αμεση Δράση Αστυνομίας: 100
  Αμεση Δράση Λιμενικού: 108
  Πυροσβεστική: 199
  Τροχαία Αττικής: 2105230101 & 110-155
  Τροχαία Aθηνών: 2105230111
  Τροχαία Πειραιώς: 2104113832
  Δασική Υπηρεία: 191
  Τουριστική Αστυνομία: 171
  Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166
  Εφημερεύοντες Γιατροί: 1434
  Εφημ/ντα Νοσοκομεία: 1434
  Φαρμακεία: 1434
  Δηλητηριάσεως: 2107793777
  Σταθ. Α' Βοηθ. ΙΚΑ: 184, 2106467811
  Υπ. Υγείας: 2105223246
  Υπ. Πρόνοιας: 2105225079
  Αγορανομία: 2103217056
  Yπ. Δίωξης Ναρκωτικών: 109

  Bλάβες

  ΕΥΔΑΠ: 1022
  ΔΕΗ (Αθήνα): 1253
  ΔΕΗ (Πειραιά): 1254
  Βλάβες ΟΤΕ: 121

  Δημόσιες υπηρεσίες

  ΙΝΚΑ: 1721-2103633976
  ΤΕΒΕ: 2105285500
  ΟΑΕΔ: 2109989000
  ΟΓΑ: 2103322100
  ΚΕΠ: 1564
  Υπηρεσία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» 1502
  Υπ. Ανάπτυξης: 1520
  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520
  Προεδρία Δημοκρατίας: 2107283111
  Boυλή των Ελλήνων: 2103707000
  Δήμος Αθηναίων: 2105277000
  Δήμος Πειραιώς: 2104194000

  Συγκοινωνίες

  Λιμεναρχείο Πειραιά: 2104147800/4172675
  Λιμεναρχείο Ραφήνας: 22940/28888
  Λιμεναρχείο Λαυρίου: 22920/25249
  Λιμεναρχείο Αγ. Κων/νου: 22350/31759
  Πλοία Αργοσαρωνικού: 2104593162
  Πλοία εσωτερικού: 2104593000
  Πλοία εξωτερικού: 2104530974
  Ολυμπιακή κρατήσεις: 2109666666
  Αegean Αirlines: 8011120000 (από κινητό 210-6261000)
  Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: 3530000
  Τρένα ΟΣΕ: 2105297777
  Δρομολόγια τρένων εξωτερικού: 147
  Λεωφορεία στ. Κηφισού: 2105124910
  Λεωφορεία. στ. Λιοσίων: 2108317179-8317153
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 185

  Κοινωνικές υπηρεσίες

  Τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού ΙΚΑ: 184
  Τηλεφωνική Γραμμή ΑΙDS: 2107222222
  Συμβουλευτικοί σταθμοί ΑΙDS: 2107239945
  SOS Γιατροί: 1016
  ΟΚΑΝΑ: 2108898200
  Γραμμή Απεξάρτησης: 2103617089
  Κέντρο Αιμοδοσίας: 2108257425
  Γιατροί χωρίς σύνορα: 2105200500, 8213704
  Γιατροί του Κόσμου: 2106440400, 8233653
  Κέντρο κακοποιημένων γυναικών: 2105244657
  Γραμματεία ισότητας: 2103315291
  Γραμμή ζωής SΟS: 175
  Χαμόγελο του Παιδιού: 1056
  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2103613848
  Κέντρο εξυπηρέτησης κωφών: 2108815555
  Κτηνιατρική κλινική: 2109813604, 3625644
  Τηλεφωνικό κέντρο για λακκούβες: 1521
  Η γραμμή του δημότη: 195

  Διάφορα

  Δελτίο καιρού: 1448
  ΟΠΑΠ: 2105798000
  Ο.Δ.Ι.Ε.: 2299081000

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Αμεση Δράση: 100
  Στρατονομία: 2310270845
  Πυροσβεστική: 199
  Λιμενικό: 2310531505
  Κέντρο Αμ. Βοήθειας: 166
  Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: 1434
  Οδική βοήθεια: 104
  Βλάβες ΔΕΗ: 2310729752
  Βλάβες Υδρευσης: 2310207345
  ΟΣΕ Τρένα: 2310517517, 517518
  Υπεραστικά Λεωφορεία: 142
  Δελτίο Καιρού: 149
  Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 2310379000
  Νομαρχία: 2310428536
  Δημαρχείο: 238321
  Πανεπιστήμιο: 2310996000
  Εισαγγελία: 2310520235

  SITEMAP

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

  facebook twitter