ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 19/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Κ. Μητσοτάκης: Επενδύσεις 20 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε τους πέντε άξονες παρέμβασης της ΝΔ όσον αφορά τον τουρισμό
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε τους πέντε άξονες παρέμβασης της ΝΔ όσον αφορά τον τουρισμό

Η ανάδειξη της Ελλάδας στο πιο δυνατό τουριστικό brand της Ευρώπης αποτελεί έναν πό τους βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, όπου έκανε λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό και την κατάργηση του τέλους διαμονής.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό, υποστηρίζοντας πως αντιμετώπισε τον κλάδο με ανικανότητα και προχειρότητα. «Αν και βρήκε στρωμένο έδαφος, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να προχωρήσει παραπέρα. Αρκέστηκε στην εκμετάλλευση της δουλειάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και των αποτελεσμάτων που αυτή παρήγαγε, χωρίς όμως, σε καμία περίπτωση, να την επικαιροποιήσει ή να την εξελίξει. Αδυναμία επιτελική και ανεπάρκεια εκτελεστική».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε τους πέντε άξονες παρέμβασης της ΝΔ όσον αφορά τον τουρισμό. Ο πρώτος είναι η προσέλκυση επενδύσεων, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για απαραίτητες επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά επενδυτικά σχέδια που πρέπει να προχωρήσουν.

Ο δεύτερος είναι αυτός της φορολογικής πολιτικής με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει ότι «οι φορολογικοί συντελεστές, που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να επιστρέψουν, το ταχύτερο δυνατό, σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Η νομοθετημένη επιβολή του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα από 1.1.2018 αποτελεί έναν παράλογο φόρο, ο οποίος πλήττει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις και λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Εμείς δεσμευόμαστε για την κατάργησή του. Όπως δεσμευόμαστε και για τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες».

Ο τρίτος άξονας είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, με τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει λόγο για άμεση ανάγκη ύπαρξης ενός χωροταξικού πλαισίου. Ο τέταρτος είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο πολιτιστικός και ο συνεδριακός τουρισμός, η τουριστική κατοικία κ.ά. Ο πέμπτος άξονας δεν είναι άλλος από την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ανάγκη αλλαγών στον ΕΟΤ και στη δημιουργία συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

 

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter