ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 1/6 7:31
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΝΔΕΙ

Επενδυτικά ανοίγματα της Ελλάδας στην Αυστραλία ανακοίνωσε ο Τ. Κουίκ

Επενδυτικά ανοίγματα της Ελλάδας στην Αυστραλία ανακοίνωσε ο Τ. Κουίκ

Το μήνυμα ότι «ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τους ομογενείς επιχειρηματίες της Αυστραλίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα», έστειλε μιλώντας σε φορείς της ομογένειας του Σίδνεϊ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού.

Για τον σκοπό αυτό, προανήγγειλε πως καταρτίζεται ένα ειδικό πρόγραμμα από την αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου θα μπορεί να συμβάλει και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. «Στο πρόγραμμα θα αξιοποιήσουμε και τα Ελληνόπουλα του brain-drain που έχουν έρθει στην Αυστραλία, σε συνδυασμό και με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους» επισήμανε.

Εξήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις και πως «το δεύτερο τρίμηνο του 2017 θα έρθει εδώ στην Αυστραλία το Enterprise Greece, για να κάνει επιπρόσθετη και αναλυτική παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών, σε ένα φορολογικό περιβάλλον που δεν θα μπορεί να αλλάζει με αρνητικό πρόσημο, αλλά μόνο με θετικό». Αυτό σημαίνει σταθερότητα στις επενδυτικές προϋποθέσεις που προσφέρει η Ελλάδα, εξήγησε.

Κατά την παραμονή του στο Σίνδεϊ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλέιντις Μπερετζικλιάν (Gladys Berejiklian), τον πολιτειακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουκ Φόλεϊ (Luke Foley), τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές και τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών. Επίσης, μίλησε στην έδρα των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίνδεϊ, με θέμα «Η Γλώσσα βασικό στοιχείο διατήρησης της Εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων στο εξωτερικό», επισκέφτηκε το αυστραλιανό δημοτικό σχολείο «Sans Souci», όπου ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Ελληνομάθειας με χρήση ηλεκτρονικής ταμπλέτας και όπου τα παιδιά χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Σε ειδικότερη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο των Καστελλοριζιών του Σίδνεϊ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη συνδρομή τους στο «πολύ σημαντικό» διεθνές φεστιβάλ-ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου, με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, που θα γίνει στη Μεγίστη στα τέλη Αυγούστου. Τέλος, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας και επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο του Σίδνεϊ. Τον υφυπουργό συνόδευαν η πρέσβης της Ελλάδος Κατερίνα Ξαγοράκη, ο γενικός πρόξενος στο Σίδνεϊ Σταύρος Κυρίμης και ο διπλωματικός του σύμβουλος Βίκτωρ Μαλιγκούδης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter