ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ > ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 31/3/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Η ναυτιλία «επιστρέφει» στο Λιμενικό Σώμα

Τo Λιμενικό Σώμα με την ενιαία του δομή επανακτά τον έλεγχο στη διαχείριση των ζητημάτων της ναυτιλίας, όπως προέκυψε με σαφήνεια από τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων λιμενοφυλάκων. Με την ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει την ομαλότητα στον διοικητικό φορέα κυρίως της ποντοπόρου ναυτιλίας. Πρόκειται για ένα θέμα που προβλημάτιζε σοβαρά τους Έλληνες εφοπλιστές μετά την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η συμβιβαστική αυτή λύση, βέβαια, δεν τους ικανοποιεί απόλυτα, καθώς πάγιο αίτημά τους θα παραμένει η επανασύσταση ενός αυτόνομου υπουργείου για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Λ.Σ. εισέρχεται σε μία νέα φάση της ιστορίας του, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που αφορά τη νέα δομή του και τη λειτουργία του Αρχηγείου της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη το Λ.Σ. θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ταυτόχρονα τη διαχείριση των ζητημάτων της ναυτιλίας, σε μία εποχή που αυτή καλείται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπό το πρίσμα των νέων αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει σε σχέση με τη ναυτιλία, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας «και είμαι βέβαιος ότι οι εκπρόσωποι της ναυτιλίας θα συμβάλουν αποφασιστικά στο επόμενο διάστημα προς την κατεύθυνση αυτή (της οικονομικής ανάκαμψης) έχοντας ταυτόχρονα και το συγκριτικό πλεονέκτημα η ναυτιλία να υπηρετείται από ένα Σώμα με γνώσεις σχεδόν ενός αιώνα επί του θέματος».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter