ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 28/9/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Ολυμπος-Τυράς-Ροδόπη: Επενδύει στην εξωστρέφεια

<b>Ολυμπος-Τυράς-Ροδόπη:</b> Επενδύει στην εξωστρέφεια

Διευρύνει σημαντικά τις εξαγωγές του ο όμιλος των γαλακτοβιομηχανιών Τυράς - Όλυμπος - Ροδόπη, καθώς πλέον οι πωλήσεις στις ξένες αγορές υπερβαίνουν το 30% του τζίρου και βαίνουν αυξανόμενες με την προσθήκη νέων προορισμών εκτός Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στην «Η» ο πρόεδρος της «Όλυμπος», κ. Μιχάλης Σαράντης, η βιομηχανία εισήλθε πρόσφατα στην αγορά της Ιταλίας με προϊόντα γιαούρτης, σε συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στις ΗΠΑ εδώ και 1,5 χρόνο, όπου εξάγει και τυροκομικά.

Στο εξαγωγικό πεδίο, ο όμιλος είναι «παρών» με προϊόντα του σε πάνω από 23 χώρες και θα συνεχίσει να επενδύει στις πωλήσεις σε ξένες αγορές. Η άνοδος των εξαγωγών, αλλά και η θετική απόδοση από τις εγχώριες πωλήσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση το συνολικό κύκλο εργασιών, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος καταγράφει σταθερότητα ή και επιμέρους αυξήσεις στον όγκο παραγωγής του, παρ' όλο που στο φρέσκο γάλα (αγελαδινό) προέβη σε ανατίμηση, η οποία ανάλογα με τον κωδικό κυμαίνεται από 5-7 λεπτά ανά σχετικό προϊόν στο ψυγείο. Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της μεγάλης ανόδου στην τιμή παραγωγού, η οποία για την «Όλυμπος» προσεγγίζει το 30-37% και αποτελεί ένα φαινόμενο, το οποίο χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο το σύνολο της αγοράς φρέσκου γάλακτος.

Επένδυση
Ακόμη ο όμιλος έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιό του στη Ρουμανία, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Olympus Dairy Industry-Romania. Το καινούριο εργοστάσιο, συνολικής επένδυσης 55 εκατ. ευρώ, βρίσκεται κοντά στη πόλη του Μπρασόβ, εκτείνεται σε στεγασμένη επιφάνεια 25.000 τ.μ. και παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα, τόσο για την αγορά της Ρουμανίας όσο και για τις διεθνείς αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Δημήτρης Διαμαντίδης


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter