ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 17/5/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ερχεται στην Ελλάδα η τουρκική μπίρα Efes

Ερχεται στην Ελλάδα η τουρκική μπίρα Efes

Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την απευθείας διάθεση της μπίρας Efes Pilsen στην ελληνική αγορά βρίσκεται η τουρκική εταιρεία «EFES». Πηγές από την τουρκική εταιρεία αναφέρουν ότι στελέχη της EFES είναι σε συζητήσεις με διάφορες ελληνικές εταιρείες διανομών, οι οποίες θα αναλάβουν τη διάθεσή των προϊόντων της στην εγχώρια αγορά και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει συμφωνία ώστε τον προϊόν τους, να είναι στα ράφια των καταστημάτων πριν την έναρξης της επόμενης τουριστικής σεζόν. Οι ίδιες πηγές αποφεύγουν να αποκαλύψουν τα ονόματα των ελληνικών εταιρειών που είναι σε επαφή και διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει πλάνο για ίδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα. Σημειώνουν ακόμη ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, ωστόσο τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών πωλήσεών τους.

Βασικός στόχος της τούρκικης εταιρείας είναι να αποκτήσει παρουσία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούν δημοφιλή προορισμό για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρας μας καθώς όπως λέει στην «Η» o κ. Salim Irtem, υπεύθυνος της τουρκικής εταιρείας για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης η Efes, ως μάρκα, είναι ευρέως γνωστή στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Γερμανούς.

Στόχος
H Efes είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ευρώπης, με πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Αγγλία, ενώ σε Ρωσία, Σερβία και Λευκορωσία κατέχει σημαντικά μερίδια. Η κρίση που μαστίζει την χώρα μας δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την τουρκική εταιρεία καθώς όπως λέει ο κ. Irtem, στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες. Αναγνωρίζει πάντως πως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο καθώς στην ελληνική αγορά μπίρας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από ντόπιους και πολυεθνικούς παίκτες. Να σημειωθεί ότι η μπίρα Efes διατίθεται σε κάποια σημεία στην Ελλάδα, τα οποία όμως δεν εισάγονται από την Τουρκία, αλλά έρχονται μέσω της Ευρωπαϊκής αγοράς από διάφορους εμπόρους. Αναφορικά με τη στρατηγική ανάπτυξης, το στέλεχος επισημαίνει ότι είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και θα χαραχθεί από κοινού με τον Έλληνα συνεργάτη.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter