ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 12/3
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η INTALE

H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής

H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής

«Παιδί» της οικονομικής κρίσης, καθώς δημιουργήθηκε το 2010, η Intale είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας ως στόχο να εκσυγχρονίσει ολόκληρο το κανάλι της μικρής λιανικής, προσφέροντας μία εύχρηστη και online πλατφόρμα διαχείρισης των καταστημάτων που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επόμενο βήμα για την εταιρεία, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, είναι το εξωτερικό με τα πλάνα να περιλαμβάνουν τη διεθνή επέκταση εντός του 2017 με πρώτες αγορές-στόχους αυτές της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

TOY ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

 

Μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ελλάδα -όπως και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης- είναι αυτή των μικρών καταστημάτων εντατικής λιανικής, τα αποκαλούμενα και convenience stores. Μία κατηγορία στην οποία εντάσσονται σημεία πώλησης όπως είναι τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα και γενικότερα καταστήματα μικρού μεγέθους που συνήθως, όμως, έχουν έναν τεράστιο αριθμό κωδικών προϊόντων που πρέπει να παρακολουθεί ο εργαζόμενος -και συνήθως ιδιοκτήτης- του κάθε καταστήματος. Και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα καταστήματα αυτά δεν χρησιμοποιούν κάποιο σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα οργάνωσης.

H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής

Το κενό αυτό επιδιώκει να καλύψει η Intale, μία εταιρεία που ξεκίνησε το 2010 από μία ομάδα τριών φοιτητών -τότε- του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Φάνης Κουτουβέλης μαζί με τον Κωνσταντίνο Καζανή και Ορέστη Τζανετή ξεκίνησαν, έχοντας ελάχιστα κεφάλαια στη διάθεση τους, την ανάπτυξη μίας εφαρμογής που την ονόμασαν i-kiosk, και η οποία πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη λύση οργάνωσης ονόματι Intale Point, το οποίο βοηθάει τον επιχειρηματία να οργανώσει όλες τις καθημερινές λειτουργίες του περιπτέρου ή του mini market, από τις πωλήσεις τους με barcode scanner, μέχρι τη διαχείριση της αποθήκης και τις παραγγελίες.

H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής

«Στόχος μας είναι να ψηφιοποιήσουμε ολόκληρο το κανάλι διανομής που θα καταλήξει στα μικρά καταστήματα εντατικής λιανικής», σημειώνει ο κ. Κουτουβέλης, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στην Intale, η οποία μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έχει πετύχει να έχει ηγετική θέση στην αγορά των λύσεων πληροφορικής που απευθύνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία καταστημάτων. Το πελατολόγιο περιλαμβάνει εκατοντάδες σημεία πώλησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα η Intale προχώρησε σε συμφωνία με την Kiosky's, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη συγκεκριμένη αγορά με περίπου 400 σημεία πώλησης. Συνολικά, μέσα από τα συστήματα της Intale διεκπεραιώνονται σε ετήσια βάση περισσότερα από 100 εκατ. συναλλαγές, αριθμός που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Χρηματοδότηση
Η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας και η καινοτομία του Intale Point, το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό στην εγκατάστασή του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών.

Η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι τώρα η Intale ανέρχεται στα 3 εκατ. δολάρια και στην εταιρεία έχουν επενδύσει το PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και ο Γερμανός επιχειρηματίας Alexander Rittweger, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους στην ευρωπαϊκή αγορά των startups.

Η Intale απασχολεί αυτή τη στιγμή 27 άτομα, με τον αριθμό των εργαζομένων να διπλασιάζεται κάθε χρόνο, όπως σπεύδει να σημειώσει ο κ. Κουτουβέλης.

Τα επόμενα πλάνα περιλαμβάνουν την επέκταση στο εξωτερικό με πρώτες αγορές για τις οποίες ενδιαφέρεται η Intale να είναι αυτές της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών με τον κ. Κουτουβέλη να τονίζει ότι «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι την επιτυχία».

Όσον αφορά το μυστικό της μέχρι τώρα πετυχημένης πορείας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intale δεν είναι άλλο από τη σκληρή δουλειά. «Από την πρώτη μέρα ?λερώσαμε? τα χέρια μας και είχαμε επιμονή», δηλώνει ο κ. Κουτουβέλης.

» success story

  • Στα 3 εκατ. δολάρια ανέρχεται η χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι τώρα η Intale.
  • Ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας ανέρχεται σε 27 και διπλασιάζεται κάθε χρόνο.
  • H πρώτη ονομασία της εφαρμογής ήταν i-kiosk για να μετονομαστεί αργότερα σε Intale Point
  • Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι αγορές που σκέφτεται να επεκταθεί η εταιρεία μέσα στο 2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής
  • H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής
  • H εταιρεία που οργανώνει τα μικρά καταστήματα λιανικής

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter