ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 19/3
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΚΤΗΜΑ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΣ

Ελαιόλαδο KLEOLIA και με... βραβείο

Ελαιόλαδο KLEOLIA και με... βραβείο

Η αγροβιοδυναμική διαχείριση γίνεται πράξη στο κτήμα Ελαιόκαρπος της οικογένειας Μαρκίδη στην παραλία της Αυλίδας.

Την εποπτεία των νεοφερμένων καλλιεργητικών πρακτικών έχει το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και η ερευνητική ομάδα με υπεύθυνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ερευνητή Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Αγγελόπουλο και την Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου, κα. Αθ. Θεοδωρακοπούλου. Η Αγρο-βιοδυναμική Διαχείριση στοχεύει στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ελαιόδενδρων σε θρεπτικά στοιχεία και την αντιμετώπιση ανταγωνιστικών ειδών που μειώνουν τις αποδόσεις.

Η οικογένεια Μαρκίδη συνεχίζει την παράδοση που ακολούθησε ο Κυριάκος Μαρκίδης όταν φύτεψε τα 1.000 λιόδεντρα Μεγαρίτικης ποικιλίας πριν από μισό αιώνα στην Αυλίδα. Η οικογενειακή επιχείρηση Ελαιόκαρπος παράγει το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο KLEOLIA και το αφέψημα από φύλλα ελιάς με σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντι-υπερτασικές ιδιότητες, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αύξηση της ενεργητικότητας και την καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης.

Το λάδι Kleolia, το οποίο απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό του ATHENA 2016, διατίθεται στα καταστήματα BioArt και στο βιολογικό χωριό στη Σταμάτα. Εξάγεται σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ινδία και πρόσφατα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.eleokarpos.com υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τη μέθοδο καλλιέργειας και τα προϊόντα, τα οποία μπορεί να δει κανείς από κοντά στη διεθνή έκθεση τροφίμων «FOODEXPO» 19-21 Μαρτίου που γίνεται στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter