ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 20/4
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Σχέδιο στοχοποίησης καταγγέλλει ο Μιχ. Σάλλας

Αιχμηρή απάντηση σε δημοσιεύματα σε βάρος του, έδωσε χθες ο Μιχάλης Σάλλας απαντώντας σε τόνο προσωπικό σε όσους τον κατηγορούν πως με ενέργειές του ζημίωσε την Τράπεζα Πειραιώς.

Στη δήλωσή του ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας απαντά ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί εξαιτίας των νέων επενδυτικών του σχεδίων, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην απάντησή του ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρει ότι σαφώς και δεν υπήρξε ζημιά για την Τράπεζα Πειραιώς σε ό,τι αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων που συντελέσθηκαν μία δεκαετία νωρίτερα.

Για «προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της τράπεζας» μιλά ο γνωστός τραπεζίτης απαντώντας σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ιδίου και άλλων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς επικαλούμενη την ύπαρξη πορίσματος οικονομικού εισαγγελέα για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο κ. Σάλλας τονίζει ότι οι εν λόγω συναλλαγές είναι απόλυτα διαφανείς και επισημαίνει ότι «πως η αγορά των συγκεκριμένων ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Σάλλα έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Tράπεζα Πειραιώς το 2006. Με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη.

Το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Tράπεζα Πειραιώς έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της.

Μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων.

Πόρισμα
Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της τράπεζας. Λυπάμαι ωστόσο για το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε το Μεγάλο Σάββατο, αν και διαφημίστηκε από τη Μεγάλη Πέμπτη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως και οι 30 κατηγορούμενοι δεν έχουν λάβει γνώση του πορίσματος στο οποίο γίνεται αναφορά, ενώ όπως προκύπτει από την απάντηση του επιτίμου προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς δεν γνωρίζει την άσκηση ποινικής σε βάρος του δίωξης όπως επικαλείται το δημοσίευμα.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter