ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 21/4
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΟΙ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Νέες «φουρτούνες» για το μέλλον της HSW

Νέες «φουρτούνες» για το μέλλον της HSW

Tου Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους βασικούς παίκτες της HSW. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς με δεδομένο το τεταμένο κλίμα ξεκίνησε επαφές με τους επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη που έχει με τη διοίκηση της HSW υπό τον Αντώνη Αγαπητό, έως ότου ολοκληρωθεί η πώληση του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πηγές εντάσσεται η κίνησή της να ζητήσει χθες την αναβολή της κρίσιμης συνέλευσης της HSW για τις 16 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι οι Μινωικές ελέγχουν το 48,4% της εταιρείας και είναι το μεγάλο φαβορί για την εξαγορά του ποσοστού που πουλάει η Πειραιώς (της τάξης του 40,4%).

Ασφαλείς πληροφορίες σημειώνουν πως η εταιρεία του Ιταλού επιχειρηματία Emm. Grimaldi έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 20% από τον δεύτερο υποψήφιο διεκδικητή που παραμένει στον διαγωνισμό από τους συνολικά τέσσερις που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και η αντικατάσταση της παρούσας διοίκησης από πρόσωπα κοινής αποδοχής, τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη να «τρέξουν» την εταιρεία, μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος επενδυτής. Η πρόταση αυτή, φέρεται να ικανοποιεί την πλευρά των Μινωικών Γραμμών καθώς έτσι πετυχαίνει την απομάκρυνση του Αντώνη Αγαπητού, τον οποίο κατηγορεί για κακοδιαχείριση και πενιχρές οικονομικές επιδόσεις.

Χαμηλό τίμημα
Από την άλλη πλευρά, πηγές που εμπλέκονται στην υπόθεση εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Μινωικών Γραμμών ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, αφού η προσφορά των Μινωικών είναι πολύ χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στην αξία και τις προοπτικές της εταιρείας.

Όπως λένε, η τράπεζα δεν πρόκειται να δεχθεί να πουλήσει περιουσιακό της στοιχείο σε τόσο χαμηλή τιμή, πλήττοντας τα συμφέροντα των μετόχων της και τονίζουν πως αυτό θα γίνει εάν εξασφαλίσει καλύτερη προσφορά. Έτσι, προσθέτουν εξηγείται και το γεγονός πως οι Μινωικές δεν έχουν βγει να επικοινωνήσουν την προσφορά τους, την οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχαν διαφημίσει με διάφορους τρόπους.

 

 

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter