ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 7/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT» ΜΕ ΤΗΝ TOSHIBA

Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία

Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

Την επιτυχημένη και εξωστρεφή της πορεία στις αγορές του εξωτερικού με τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την Toshiba και στην αγορά της Νιγηρίας συνεχίζει η εταιρεία Συστήματα Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού. Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας Bisedge, η οποία εδρεύει στη χώρα, η Συστήματα Sunlight εισέρχεται στην αγορά καταναλωτικών μπαταριών της Νιγηρίας.

Η νέα συνεργασία αξιοποιεί πλήρως τη νέα σειρά προϊόντων που λανσαρίστηκε σε συνεργασία με την Toshiba, η οποία απευθύνεται σε αγορές που απαιτούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική - όπως είναι κατά κύριο λόγο οι αγορές της Αφρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Νιγηρία αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και την έβδομη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, την 21η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, ενώ λόγω της έλλειψης υποδομών ενέργειας, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αγορές καταναλωτικών μπαταριών.

Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της συμφωνίας μας με την Toshiba στις αγορές της Αφρικής, εκπληρώνοντας το όραμά μας προς ένα αμιγώς εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης», όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Β. Μπίλης, επισημαίνοντας σχετικά πως «Με την επέκταση της συνεργασίας μας, ανοίγουμε μία νέα προοπτική ανάπτυξης στο κομμάτι καταναλωτικών μπαταριών, σε μια ήπειρο με σημαντική ζήτηση σε αυτά τα προϊόντα».

Η Συστήματα Sunlight αποτελεί τον μεγαλύτερο διεθνώς διανομέα καταναλωτικών μπαταριών Toshiba εδώ και 30 χρόνια, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την αντιπροσώπευση και στην Αφρική, με βασικές αγορές-στόχο την Νιγηρία, καθώς επίσης και τις στην Τανζανία, Αιθιοπία, Κένυα, Ζάμπια, Καμερούν.

Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία

Ρεκόρ επιδόσεων
Τη χρονιά που πέρασε, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ επιδόσεων και σημαντική αύξηση μεγεθών και καθαρών κερδών. Συγκεκριμένα, κατά το 2016 η Συστήματα Sunlight σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της υπερβαίνοντας τον στόχο που είχε τεθεί, καταγράφοντας πωλήσεις-ρεκόρ, που αντιστοιχούν σε 168,4 εκατομμύρια ευρώ έναντι 136,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2015, αύξηση της τάξεως του 23,3%. Παράλληλα, παρουσίασε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), κατά 28,9%, από 13,4 εκατ. ευρώ το 2015 σε 17,2 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Σημαντική βελτίωση μεγεθών επιτεύχθηκε και στο επίπεδο των ενοποιημένων αποτελεσμάτων Ομίλου Sunlight, με τον κύκλο εργασιών κατά το 2016 να ανέρχεται σε 153,9 εκατ., έναντι 132,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σημειώνοντας αύξηση 16%. Σε ομιλικό επίπεδο το EBIDTA ανήλθε στα 17,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% και κέρδη προ φόρων στα 2,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2 εκατ. το 2015.

Το 2016 η ζήτηση για μπαταρίες της Συστήματα Sunlight από τις ξένες αγορές αυξήθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα το 2016 να αποτελεί χρονιά-σταθμό για τον όγκο παραγωγής, αφού η Συστήματα Sunlight κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1,5 εκατομμυρίου προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9%. H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη. Αντίστοιχα, και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, η εταιρία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων - κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη, με το συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746.

Ανακύκλωση
Παράλληλα, η Sunlight Recycling συνέβαλε σημαντικά στο οικοσύστημα του oμίλου, αφού στο δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας της κατέγραψε κέρδη σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, καταφέρνοντας να παράξει 15,6 χιλιάδες τόνους ανακυκλωμένου μολύβδου καταγράφοντας, έτσι, μία αύξηση της τάξης του 130% σε σχέση με το 2015. Η παραγωγή αυτή καλύπτει το 61% των αναγκών παραγωγής της Συστήματα Sunlight. Ο όμιλος έκλεισε το 2016 με σημαντικά ενισχυμένα μερίδια στην παγκόσμια αγορά της αποθήκευσης ενέργειας εξάγοντας το 98% των παραγόμενων προϊόντων της σε περισσότερους από 500 πελάτες σε κάθε ήπειρο του κόσμου. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που παράγονται στη μονάδα της στην Ξάνθη εξάγονται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, σε πλέον των 30 χωρών σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ αναπτύσσεται συνεχώς στην Αμερική, όπου εξάγει τα προϊόντα της σε παραπάνω από 10 χώρες, από την Χιλή μέχρι τον Καναδά. Επίσης, έχει συνεργασίες και στην Ωκεάνια, όπου δραστηριοποιείται στην Αυστραλία και στη Νέα Καληδονία.

Success story

Το 2016 η Συστήματα Sunlight σημείωσε σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών, που αντιστοιχούν σε 168,4 εκατ. ευρώ.

Παρουσίασε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και απο-σβέσεων (EBITDA), κατά 28,9%.

Το 2016 η ζήτηση για μπαταρίες της «Συστήματα Sunlight» από τις ξένες αγορές αυξήθηκε σημαντικά.

H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία
  • Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία
  • Οι ελληνικές μπαταρίες που «φορτίζουν» και τη Νιγηρία

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter