ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 19/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΑΝΟΔΟΣ 36,25% ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΩΗΣ

Αύξηση 18% της παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο α' τρίμηνο

Αύξηση 18% της παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο α' τρίμηνο

Του Νίκου Σακελλαρίου

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής και κατά το Α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας συνολική αύξηση παραγωγής που άγγιξε το 18%. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ανήλθε σε 150,6 εκατ. ευρώ έναντι 127,6 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Αναλυτικότερα, ο Κλάδος Ατομικών Ζωής παρουσίασε αύξηση ύψους 36,25% καταγράφοντας παραγωγή 96,96 εκατ. ευρώ, ενώ ο Κλάδος Ομαδικών Ζωής παρουσίασε με αύξηση ύψους 2,6%, καταγράφοντας παραγωγή 18,05 εκατ. ευρώ. Το α’ τρίμηνο του 2017 έκλεισε αυξητικά με τους Κλάδους Αυτοκινήτου, Πυρός και τους Λοιπούς Γενικούς Κλάδους με παραγωγικά αποτελέσματα που άγγιξαν τα 15,02 εκατ., 15,13 εκατ. και 5,39 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το εν λόγω διάστημα η παραγωγή του καναλιού Bancassurance διαμορφώθηκε σε 40,64 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 113%. Η εντυπωσιακή αυτή μεταβολή οφείλεται στο λανσάρισμα του νέου προγράμματος Εφάπαξ ΕΘΝΙΚΗΣ+, γεγονός που ενίσχυσε ιδιαίτερα και τη θετική μεταβολή των παραγωγικών αποτελεσμάτων που σημείωσε ο Κλάδος Ατομικών Ζωής συνολικά. Επίσης ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζει να έχει η διάθεση του προγράμματος FULL που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση. Επιπροσθέτως, ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και εντατικής προσπάθειας της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για περαιτέρω ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της Εταιρίας, τα Εποπτικά Ίδια Κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016, αυξήθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το 2015 και ανήλθαν σε 571,6 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τον δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ σε 169%.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2016, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάσε κέρδη προ φόρων ύψους 57,7 εκατ. ευρώ ενώ η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε σε 577,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις του νέου εποπτικού πλαισίου (Solvency II) και στοχεύοντας στη βέλτιστη θωράκισή της, καθώς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της, αύξησε τα τεχνικά αποθέματα επάρκειας του Κλάδου Ζωής κατά 45,4 εκατ. ευρώ για το 2016.

Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής θα αποτελεί πάντα η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων αιχμής που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ασφαλιστικές ανάγκες της οικογένειας, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία και κατ’ επέκταση, η ενίσχυση και ενεργή στήριξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Η κεφαλαιακή ισχυροποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής επέτρεψε να απορροφήσει η εταιρεία το χαρτοφυλάκιο Ζωής και Υγείας της International Life, δείχνοντας έτσι την δύναμη και την υπευθυνότητά της ως market leader της ασφαλιστικής αγοράς.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter