ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 28/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1967 ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

Οι ... ειδικοί στα ηλεκτρονικά με τα 3.600 καταστήματα

Στην Ελλάδα, η Expert ξεκίνησε το 2014 με δίκτυο 14 καταστημάτων και σήμερα αριθμεί 33 καταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια.
Στην Ελλάδα, η Expert ξεκίνησε το 2014 με δίκτυο 14 καταστημάτων και σήμερα αριθμεί 33 καταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια.

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

Με περισσότερα από 3.600 καταστήματα, σε 20 χώρες της Ε.Ε. ο όμιλος Expert, αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αγοραστές ετησίως επιλέγουν την Expert, σε όλη την Ευρώπη.

«Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια Expert, τολμώ να πω πως το κύριο μυστικό της επιτυχίας μας είναι το ευρύ δίκτυο και η αυστηρά ανθρωποκεντρική και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των πελατών», όπως επισημαίνει στην «Η» ο Dieter Mathys, διευθύνων σύμβουλος της Expert International GmbH, επισημαίνοντας πως «Οι άνθρωποί μας έχουν επιλεγεί και εκπαιδευτεί ώστε να συμβουλεύουν σωστά τον πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά και να βρίσκονται στο πλευρό του με ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης μετά την πώληση. Αυτή η περίφημη ?κουλτούρα Expert? κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 100 εκατομμύρια αγοραστές σε όλη την Ευρώπη».

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά τον Οκτώβριο του 1967, όταν ο Gunnar Nygren ίδρυε στη Ζυρίχη τον όμιλο Intercop, χωρίς να φανταζόταν τότε την τόσο σημαντική εξέλιξη που θα είχε στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών ειδών. Ωστόσο, επέλεξε ο όμιλος του να συσταθεί αρχικά από έξι εκπροσώπους εθνικών οργανισμών λιανικής πώλησης στον κόσμο. Τα επόμενα χρόνια θα κυλήσουν με πολλές επιτυχίες και σταθερή πορεία για τον όμιλο Expert, που θα αναπτύσσεται διαρκώς, εντάσσοντας στον κατάλογό του, όλο και περισσότερες χώρες, κάνοντας το όνομά του ταυτόσημο με την αξιοπιστία, την καλή ποιότητα και τις προνομιακές τιμές.

Στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, η Expert ξεκίνησε το 2014, με δίκτυο 14 καταστημάτων και σήμερα αριθμεί 33 καταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια, με συνολική έκταση 18.250 τ.μ. Οι 127 επαγγελματίες εργαζόμενοι της Expert Ελλάδος γνωρίζουν και αγαπούν την δουλειά τους και έχουν ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη. Πρόσφατα, ακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς και τις επιθυμίες του καταναλωτή η Expert Hellas δημιούργησε και το δικό της e-shop, με δεκάδες προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, δώρα, προσφορές και την εγγύηση Expert. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκίνησε φέτος είναι το Expert Care που προσφέρει αυθημερόν παράδοση, δωρεάν (για απόσταση έως 20 χλμ.), δωρεάν τοποθέτηση συσκευών και παραλαβή παλιών συσκευών, επίδειξη προϊόντων/ συσκευών, αποθήκευση συσκευών, άτοκη χρηματοδότηση αγορών και υπηρεσιών, ανακύκλωση παλιών συσκευών και επέκταση εγγύησης μέσα από το πρόγραμμα Expert plus+.

Ο όμιλος, για να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά το πρόσωπο της συνεχούς παγκοσμιοποίησης και του μειωμένου επιπέδου τιμών, η λειτουργική αποτελεσματικότητα, οι συνεργίες και οι μειώσεις κόστους είναι ζωτικής σημασίας. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών μας, η συνεργασία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην αγορά έχει γίνει πολύ σημαντική. Μέσω της διεθνούς πολιτικής προμηθευτών, η Expert International χτίζει αληθινές και βιώσιμες συνεργασίες με προσεχτικά επιλεγμένους στρατηγικούς προμηθευτές. Οι κατασκευαστές επωφελούνται από τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό, τις λειτουργικές και διαφημιστικές διαδικασίες και από το πιο αποτελεσματική διεθνή διαχείριση βασικών λογαριασμών. Η Expert επωφελείται από τις πιο αποτελεσματικές διαδικασίες αγορών και μπορεί να προσφέρει αποκλειστικά μοντέλα, προσαρμοσμένα για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών.

Φόρμουλα καταστημάτων
Η Expert έχει λανσάρει την νέα διεθνή φόρμουλα στησίματος καταστημάτων. Αυτή η καινούργια ιδέα στησίματος καταστημάτων διασφαλίζει την ικανοποίηση των αναγκών και προσδοκιών των καταναλωτών, σήμερα και αύριο. Συνδυάζει τους παράγοντες επιτυχίας των πιο αποτελεσματικών καταστημάτων εντός του διεθνούς μας δικτύου, παρέχει μια ευχάριστη συνολική ατμόσφαιρα και διευκολύνει τους πελάτες να βρούνε αυτό που ψάχνουν. H διαρρύθμιση του καταστήματος καλύπτει όλες τις προϊοντικές κατηγορίες των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων. Μαζί με το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό και με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εγγυάται μια ανώτερη εμπειρία για τους πελάτες της. Στην Expert, κάθε εθνικός οργανισμός διαχειρίζεται τις δικές του επιχειρήσεις στην τοπική του αγορά. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που παρέχει η σημερινή πολύπλοκη αγορά, υποστηρίζονται από την Expert International με έδρα το Zug, της Ελβετίας. Για να το πετύχει αυτό ο όμιλος, μοιράζεται τις καλύτερες πρακτικές, εφαρμόζει αποτελεσματικές διαδικασίες διαχείρισης και αναπτύσσει τη διεθνή στρατηγική της.

success story

Με περισσότερα από 3.600 καταστήματα, σε 20 χώρες της Ε.Ε. ο όμιλος, αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αγοραστές ετησίως επιλέγουν την Expert σε όλη την Ευρώπη.

Οι 127 επαγγελματίες εργαζόμενοι της Expert Ελλάδος έχουν ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ανά την ελληνική επικράτεια, η συνολική έκταση των καταστημάτων της ανέρχεται σε 18.250 τ.μ.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter