ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 31/5
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΟ OFFSHORE ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΕΡΙΟΥ

«Βλέπει» Ισραήλ η Energean Oil

Το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των δύο offshore κοιτασμάτων αερίου του Ισραήλ, Karish και Tanin, ετοιμάζεται να καταθέσει η Energean Oil & Gas στις αρμόδιες αρχές του Τελ Αβίβ, αφού υπέγραψε την πρώτη μεγάλη συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου με τον όμιλο Dalia, στον οποίοι ανήκει ένας από τους μεγαλύτερους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της χώρας.

Η Energean βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες για την υπογραφή και νέων συμβολαίων προμήθειας.

Η συμφωνία με την Dalia, προβλέπει ότιη θυγατρική Energean Israel θα προμηθεύσει σε βάθος χρόνου συνολικά με 23 δισεκατομμύρια κμ φυσικού αερίου την Dalia Power Energies και την αδελφή εταιρεία Or Power Energies, καλύπτοντας μέρος των αναγκών για τη λειτουργία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Dalia, καθώς και μελλοντικών σταθμών που θα κατασκευάσει η Or Power Energies.

Ο όμιλος Dalia είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παραγωγός ηλεκτρισμού στην αγορά του Ισραήλ, η ζήτηση στην οποία αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, του ομίλου που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου, δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, τόσο για την Energean, που υπογράφει τα πρώτα συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου σε μια περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική σημασία, όσο και για την αγορά του Ισραήλ, καθώς η προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin σηματοδοτεί το άνοιγμα του ανταγωνισμού»

Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία απέκτησε η Energean Oil & Gas το Δεκέμβριο του 2016, διαθέτουν δυνητικά αποθέματα 2,4 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών αερίου και η επένδυση που απαιτείται σε βάθος χρόνου για την ανάπτυξή τους εκτιμάται σε 1,3-1,5 δισ. δολάρια.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter