ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 1/6
ενημερώθηκε
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση


J. KALAMOS-EXIN

Πάνω από 800 εκατ. για την Εθνική Ασφαλιστική

Πάνω από 800 εκατ. για την Εθνική Ασφαλιστική

Του Νίκου Σακελλαρίου

Την Παρασκευή το μεσημέρι, το ΔΣ της ΕΤΕ θα έχει στα χέρια του τις ολοκληρωμένες και επεξεργασμένες προτάσεις των δύο διεκδικητών της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω Λονδίνου και των δύο συμβούλων πώλησης της Goldman Sachs και της Morgan Stanley. Η εικόνα που υπάρχει μέσα από το ρεπορτάζ της «Η», είναι ότι πρόκειται για σύνθετες προτάσεις που αφορούν και χωριστά τιμήματα για το bancassurance (δηλαδή τις πωλήσεις μέσα από το τραπεζικό δίκτυο της ΕΤΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνο-αμερικανική κοινοπραξία της J. Kalamos-EXIN είχε καταθέσει σύνθετη πρόταση που ξεκινούσε από 650 εκατ. ευρώ για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής με option ποσοστού που θα ξεπερνούσε το 80% και χωριστή διαπραγμάτευση για το Bancassurance το οποίο τιμολογείται πέριξ των 150 εκατ. ευρώ. Μία πρόταση δηλαδή που μπορεί να φτάσει τα 800 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της Fosun, δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορίζοντας παρά μόνο ότι σε κάποια φάση των διαπραγματεύσεων οι Κινέζοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τοποθέτηση με κάποιο μικρο ποσοστό στην ΕΤΕ.

Πάντως, η κινέζικη πλευρά είχε κάνει «επίδειξη δύναμης» πριν δύο χρόνια όταν είχε εξαγοράσει -μία αντίστοιχης δυναμικότητας με την Εθνική Ασφαλιστική- την πορτογαλική Caixa Seguros έναντι 1 δισ. ευρώ περίπου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να «σηκώσει» και αυτή ψηλά το τίμημα. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση υπήρχε και άλλο κινέζικο fund το οποίο είχε κάνει μία πολύ χαμηλή πρόταση η οποία ουσιαστικά απορρίφθηκε άμεσα.

Kεφαλαιακή Επάρκεια / Solvency II
Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε 601,632 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 551,624 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας στα 325,429 εκατ. ευρώ, ενώ η ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση στα 98,638 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης φερεγγυότητας (δηλαδή επιλέξιμα ίδια κεφάλαια /κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας ) διαμορφώνεται στο 170%

Xριστόφορος Σαρδελής: Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη
«Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη» διαμήνυσε ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χριστόφορος Σαρδελής μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση της Mega Brokers και αναφερόμενος έμμεσα σε δημοσιεύματα που έφεραν ως ολοκληρωμένη την εξαγορά της εταιρείας. «Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των συμβούλων πώλησης στο μέτοχο». Τα τιμήματα που έχουν δοθεί θα είναι πολύ υψηλά, κατέληξε αναφερόμενος στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σταύρος Kωνσταντάς: Το μεγαλύτερο deal στην Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά την κυοφορούμενη συμφωνία, o αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Σταύρος Κωσταντάς, τόνισε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο ελληνικό deal » των τελευταίων ετών και θα ενισχύσει σημαντικά όχι μόνο την ασφαλιστική αγορά αλλά και την ελληνική οικονομία. Αναφερομένος στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, επεσήμανε την κερδοφορία του 2016, το πολύ καλό α’ τρίμηνο 2017 και τόνισε ότι στο επόμενο τρίμηνο η κερδοφορία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση pzante@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

SITEMAP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ HOMME

facebook twitter